Seki Waker Creative Commons License 2004.10.30 0 0 23

A jogi helyzet tiszta. A Fidesz akcióban  0 jogi, alkotmányossági megfontolás volt. Egész egyszerűen lyól bele akarták verni a soporoni választók fejébe, hogy Kránitz már képviselő, így az ő megválasztása nem növeli Sopron lobby lehetőségeit. Márpedig az egyéni képviselők mindenőtt azzal akarják eladni magukat: szavaz rám, és majd én jó sok lét szakítok a körzetnek a közösből.

... Kránitz a legjobb, legalkalmasabb, legnépszerűbb, utánozhatatlan, egyetlen nyerő húzás. Hogy így van-e, azt én nem tudom. ...

Ezt én sem tudom, azt viszont igen, hogy sokkal ismertebb és népszerűbb, mint a Fidesz jelöltje. Pár hete készítettünk egy felmérést a választókörzetben, oszt az derült ki, hogy ha a kevés számú résztvevő pártalapon fog voksolni, akkor nyer a Fidesz, ha viszont sokuknál (x>33%) a jelölt lesz a z elsődleges döntési szempont, akkor nagyon szoros verseny várható, és ebbe még Kránitz győzelme is belefér. Pláne, ha visszalép a javára a 2. fordulóban az SZDSZ jelölt.

A Fidesz akció végső hatásának jóslására azonban nem mernék vállalkozni, ez a helyi MSZP és SZDSZ kommunikáción is műlik, és ez a pindy szabály miatt nem sok jóval kecsegtet.

Előzmény: GLászló (11)