itt a biblia.
Zolcsi Baba válasz erre <forum.cgi?a=mf&t=9003662&qm=25130883> | adatok <forum.cgi?a=u&su=27601> | e-mail <mailto:z_baba@freemail.c3.hu> 2002.09.06 14:53 (6071
Háj !
Mivel /szokás szerint... :o)/ rettenetesen ügyi voltam, így "a beígért, és a tömegek által követelt" Nero-help-álá-Zolcsi most gyün, nem hétfőn... :o)
Még egy dolog: ájm szarri, szó szarri... de én csak az angol Nero-t értem, ezért az MP3->Audio CD konverzió témakörben megtartandó nagydoktori védésem erre fog vonatkozni... :o) Télleg nem arcozok; nem értem a magyarítását; nem vagyok jó angolos, de ángliusul megy a dolog, magyarul meg nem nagyon... :o(
Tehát vágjunk bele... :o)
Nero indít -> New , vagy ha Wizard-os vagy, akkor..... Close Wizard, vagy elfelejtheted az egész következő litániát... :o) Bármikor átválthacc vissza, ha kész vagy.
New Compilation -> Audio CD
Fülecskék:
1. Audio CD: Write CD text on CD -> igen vagy nem. Ha tunnya a pörkölőd a CD Text-et, és szeretnéd is, bekatt marad, és akkor Title, Artist minima kitölt...
2. CDA Options: MINDIG Diskspace Strategy-t kell választani, ha azt akarod, hogy asztaliban le tudd játszani, mert csak így tudja DAO-ban megírni !!! Itt jelölöd ki azt a drive-ot is amit egyébként grebbelésre használnál (itt viszont nincs igazán jelentősége, mivel valszeg vinyóról megy az mp3-koverzió...).
Audio read speed-et oda állítod, ahová jólesik; ha mániákus audiofil vagy, akkor a legkisebb sebességet válaszd a grebbhez...
Remove silence at the end of *.cda tracks: a trekvégi digi pauzát tünteni el -> bekatt
Track reference setting-> Cache the track on harddisk before burning: FONTOS, hogy bekatt legyen, a DAO miatt és pufferalucsorgásbufferunderrun ellen...
3. Burn: Write -> bekatt, Finalize CD-> bekatt (ha multiszessönben adatot akarsz még írni az audio-rész után /pölö videoklippp a bandától../, akkor kikatt) , Write Speed -> az íród minimális sebessége. Lehet a max is, de az nagyon nem ildomos itt... ;o)
Write method: DAO vagy DAO/96 (ha az íród szubkódolvasása f@sza, akkor engedi mindkettőt...) !
Ha DAO/96, akkor nincs semmi gatyázás, lezárja, és van egy szabvány audio cédéd. Ha a DAO bekatt, Finalize kikatt, akkor jobb helyeken eztet hívják SAO-nak. Ha így csinálod, már ezt is tud(hat)ja olvasni asztali cuccos, de jobb a békesség... Konklúzsön-> SAO-t csak akkor érdemes használni, ha adatot akarsz még tóni a végire nekijek. Ha netán olyan VACZAK 2x/1x/4x típusú írója van valakinek, amelyik nem tudja a SAO-t, akkor értelemszerűen a DAO kiválasztásakor nem tud játszani a Finalize csekkbokszszal, mert szürke lesz a szentem...de korrekt "narancskönyv" (talán...??) szerinti audijjót akkor is tud vésni.
Number of copies: mindenki képességei, és pénztárcája+szükségletei szerint... ;o)
Burn-Proof: ha tudja a kicsike, úgyis kiválasztod magadtól is... :o)
És most megbököd a NEW gombot...
Ha van m3u-d /tehát pölö egy albumot akarsz visszaírni/ dregendrappal megfogod, és rárántasz ! Az se rossz, amire gondoltál, de a te a Nero "Audio1" című projektablakára teszed mindezt... :o)) Kapsz egy 'Adding file(s)' vindót, és a referenciákat megnézi, hogy olvasható-e, mp3 alatt nem avi van-e esetleg, stb. Ha mindent rendben talált, akkor látni fogod alul, hogy mennyi helyed van még a cödön. A módszer szóló mp3-aknál ugyanez; egyesével, de csoportosan is hajigálhatsz rá.
Ha korrektül meg volt írva az ID3Tag és/vagy az m3u, akkor a trekkek CD Text beírása is megvan. Ha nem, akkor (szerintem...), előtte érdemes a Winamp-ban (vagy bármilyen más tegszerkesztővel...) megcsinálni, mert ott egyszerübb, és az mp3-ban is meglesz, nemcsak az audión. De itt is megteheted: jobb katt a trekk(ek)en, és Properties, és kűdöd az arcába a szöveget.
Azt javaslom a propertíz-dógot egy Ctrl-A után csináld, mert akkor mingyá' több minden fontosat is tucc csinányi.
1.Beírhatod az előadót, lemezcímet. Protection-t ne nagyon kattints; "Szeressük egymást, gyerekek..." ;o)
2.Pause-nál beírod a nullát, főleg, ha szétszedett koncertet akarsz újraegyesíteni !!! Ha viszont szépen, pontosan /álá TAO.../ 2 szekes szüneteket akarsz, lelked legyen rajta.
3.Mindenféle filtereket használhatsz /a L**ton Yellow Label-en kívül... :o)/. Én csak egyet javaslok, és azt is csak akkor, ha kompilésönt csinálsz, és erőst különböznek a szintek: a Normalize-t, és a difót RMS-el, és 20%-al. SZVSZ minden filter meghamisítja a múzikot, tehát csak végszükségben. Az Equalizertől /hangmérnökön kivűl.../ óvók mindenkit /ők pedig nem foglalkoznak mp3-al... :o)/. A Declick-ben nem hiszek igazán; ami egyszer sz@rul lett grebbelve, az sz@r is marad; az LP-khez meg nem nyúlok, legyen csak eredeti, zajjal együtt. A Karaoke-t meghagyom a japcsiknak, a Stereo Widening és az Echo szintén csonkítás, ezzekel én elvből nem foglalkoztam/foglalkozom. Aszondom: amit Pitta egyszer lekótázott, és felnyesett cédére, aztat én MINDIG UGYANÚGY szeretném hallgatni, bekápot készíteni róla, stb....
A Hiss reduction-nel lehet a vinyl LP-kre bepróbálkozni; a véleményem látható fentebb az ilyetén "fajtalanságokról"... :o)
Tiknó-,hausz-, és egyéb őrülteknek+házibulira lehet használni esetleg a FadeIn-Fadeout-ot, hogy folyamatosan gurujjon a szekér..
Ha egyesével vannak kijelölve a trekkek, akkor jobb egérre "meg lehet híni" az Audio Editor-t. JUST FOR EXPERTS !!!! Szétk*rhatod az egész kompilléssönödet, a trekkjeidet, ha elkezdesz a gepekkel, illetve az effektekkel babrálni. Ha ilyened támadna, akkor inkább Feurio vagy EAC, de ott is veri óvatosan...
Tulképpen meg is vónánk. "Opens the Write CD dialog", oszt vrite, bele az orcájába... :o)
Talán mondanom sem kell, hogy Audio->Audio, illetve wav->Audio válogatás készítése is ugyanígy megy, csak cda-kat, illetve wav-okat ragadsz fülön. Ha valóban 13 cd-ről akarsz összeállítani egy válogatást, és 1 azaz egy darab író van csak a gépedben, és semmilyen más ROM-os jellegű dolgod nincsen, akkor viszont megőszülsz; erre (is) a legjobb a Feurio.
Hááát, hajrá ! :o)