dmerk Creative Commons License 2004.10.29 0 0 9106

Sziasztok! Kovetkezo problemam van, talan tudtok segiteni. IBM Thinkpad R40e, 2.4 GHz, 512 MB RAM, belso TEAC DW-224E iro (CDRW/DVD), OEM XP home oprendszer SP1-gyel. Vadi uj, egy honapja vettem. Ujabban audio CD irasa kozben hibauzenettel neha leall. A Feurio status-ablaka azt irja ki, hogy DEVICEIOCONTROL-ERROR (ezt nem tudom ertelmezni). Utana rogton megjelenik egy "ibmmessages" ablak, miszerint "An unknown error occurred when accessing an unnamed file" es a Windows is biztonsagi mentest (?) kezd csinalni, de nem tudja menteni a fajlokat. (Persze nem tudom, hogy mi minek az oka. Lehet, hogy ugyanaz akasztja ki a windozt mint az irast, vagy a biztonsagi mentes az irast, vagy az iras hibaja okozza a mentest.) A gep ugyan nem fagy le teljesen, de szinte minden kattintasra erzeketlen, ujra kell bootolni. Ja, es csak az iroprogram megy, parhuzamosan nem csinalok semmit, a net se megy (ki van huzva a modemkabel). A gep minden mas szempontbol hibatlan. Ezelott gond nelkul megirtam vele vagy 30 CD-t.

Atlag minden masodik CD-nel csinalja ezt, tobbnyire az iras kozepe-vege fele, nem reprodukalhatoan. Probaltam az IBM Recordnow szoftveret is (ez a geppel jott), az ugyanezt csinalja. Nerot is probaltam egyszer, azzal ment, de lehet, hogy csak veletlen.