Jéééé.....miután küldtem egy felhoborodott levelet a medikemia-nak rögtön tudtak válaszolni.
Szombaton irtam egy levelet nekik egy-két kérdéssel.
Majd szerdán megelégeltem a várakozást és küldtem még1et.:))
Tegnáp(csütörtök)már itt is volt a valász.
Pontossan ez;
Tisztelt ........!
Mindenekelőtt elnézését kérem a válasz elmaradásáért,; az igazság az, hogy az elfoglaltságaim miatt egyszerűen elfelejtettem. Remélem, válaszom nem érkezik későn.
1. kérdés: A M. nitrolakk is megtapad fémen, nem csak fán; fényes alumínium felületen azonban a tapadás - mint bármely más lakknál, festéknél - nem biztosan tartós. Ez esetben javaslom egy kifutóban levő, de még az üzletekben kapható Prevent festéktapadásjavító aeroszolunkat (ha nem jut hozzá, a késői válasz ellenértékeként egy ilyen terméket eljuttatok Önnek, ha megadja címét). Ez egy teljesen átlátszó, vékony filmet képez, amely az alumínium felületén jól megtapad és rajta a nitrolakk is.
2. és 3. kérdés: a nitrolakk nem használható akrillakkra felvíve. A nitrolakk kemény bevonatot képez, üzemanyag- és mosószerálló, de nem vegyszerálló! A vízállóságot illetően a tisztítás erejéig biztosan vízálló, de folyamatos vagy hosszú ideig történő vízzel érintkezés esetén ( pl. csónak külső felületére) nem alkalmas.
4. kérdés: a nitrolakk bevonatok hajlamosak kis sárgulásra, de ennek mértékét a küszöböt várhatóan terhelő hőmérséklet mellett nem fogja észrevenni.
5. kérdés: a nitrolakk alkalmas a megnevezett célra
Még megemlítem, hogy a bevonat nitrohigítóval vagy acetonnal eltávolítható, ha javítás szükséges. Vigyázzon azonban mind a nitrolakk, mind az oldószerek használatánál azok fokozott tűzveszélyessége miatt !
Mégegyszer kérem szíves elnézését a késői válaszért és remélem, termékeink minőségével elégedett lesz!
Tisztelettel:
Hertelendy Csaba
fejlesztési laborvezető
Medikémia Rt,
6728 Szeged, Zsámbokréti sor 1/A
tel.: 62/592-736
Gondolkodom azon a tapadásjavítón de csak azt irta hogy alumínium.
Na majd rákérdezek erre is.:))
Ui.:Lehet alumínium küszöbsínre gondolt.(lehet nem irtam hogy réz sínről van szó:F )