Szipolyka. Creative Commons License 2004.10.28 0 0 1763

Szia Iricc!

Lattam a kepeket a weblapotokon, nagyon szep vagy!

A hormonos spiralt (Mirena) a hathetes kontrollon lehet felrakatni (de elotte fel kell iratni az orvosoddal, mert termeszetesen receptes, es a legtobb patikaban nincs raktaron, mivel kisse draga mulatsag, kb. 34 ezer Ft). 5 evig bocsatja ki a hormont, utana cserelni kell. Szoptatast nem befolyasolja, mivel a hormonnak csak elenyeszo mennyisege jut be a verkeringesbe, a tejbe meg semmi (en 9 honapig szoptattam gond nelkul).

Ami meg nagyon klassz benne, hogy sokaknal teljesen megszunik a menstruacio. De ha megse, akkor is jelkepes mennyisegure csokken.

A feltevese nem egy elvezet, de a hathetes kontrollon meg ugyis friss a szuleselmeny, az ember olyankor meg legyint egy kis spiralfelrakas-kellemetlensegre :-)

Hogy a hatulutoirol is szoljak: lehetnek mellekhatasai, a felrakas utan jo par hetig verzes, es nem mindenkinek jon be. De akinek igen, annak nagyon. Nekem az egvilagon semmi mellekhatasa nincs. A ferjem panaszkodott egy darabig, hogy szurja :-))))) aztan a dokibacsim roidebbre vagta a szalakat, es azota nincs gond DDDD

Előzmény: iricc (1762)