"nincs kijelölt dohányzóhely a törvények ellenére"
A törvény simán megengedi, hogy a kijelölt dohányzóhely az épületen kívül legyen. Ezt mondták a TV-ben az egyik tavalyi ellenőrzés során.
"egész nap füstmentes helyen dolgozhattok, a dohányosok a törvényeket betartva kimennek a közös munkahelyről"
1. Legtöbbször a folyosóra, vagy az előtérbe. Mintha csak a '70-es években lennénk.
2. Az esetek jelentős részében még odáig sem. Egyszerűen megsértik a törvényt.
3. Ha megfigyelted az itteni hozzászólók nagy többségét, nekünk alapvetően nem is a dohányfüstmentes munkával van problémánk, hanem a dohányfüstmentes szórakozással. Nem tudjuk elfogadni azt a szemléletet, hogy "Legyen nektek dohányfüstmentes munkahely, a szórakozáshoz meg hozzá tartozik a dohányzás." Hát majd az EU megmutatja, hogy nem tartozik hozzá.
"távolsági buszokon, HÉV-en sincs dohányzásra lehetőség, ezért a megállóban füstölnek"
Ezt is kifejtettem a múlt héten. Abból, hogy itt és itt nem sérthetem meg a jogaidat, még nem következik, hogy ott és amott meg igen.
1. Munkahely, előtér.
Engem ez igazából elméletben irritál. A döntési szabadságom sérül. Felőlem, ha 2 főbejárat lenne, az egyik lehetne dohányzó, aztán majd én eldöntöm, melyiken akarok áthaladni.
2. Szabad téri tömegrendezvények
Itt viszont ténylegesen magas a dohányfüst mennyisége és lehetetlen kikerülni. Mint írtam, 20 m2-en egyszerre legalább 3 cigaretta füstöl. Erre mindenképpen megoldást kell találni.
3. Étterem kerthelyisége
Itt is rendesen el tudja venni az ember étvágyát, ha 2 méterrel arrébb a szomszéd asztalnál füstölnek.