Rég jártam Csepelen: tegnap megdöbbenve tapasztaltam, hogy a régi, de viszonylag kényelmes Ikaruszokat lecserélték a 7-es járat által levedlett rettenetesen kényelmetlen roncsokra... :-(
A 7-es járat által levedlett rettenetes kényelmetlen buszokat IKARUS 435-ösnek hívják. Egyébként szeptember 1-je óta a 48-asok, október 1-je óta pedig a 159-esen járnak a 435-ösök, amelyek szerintem nagyon is jó buszok. Attól, hogy még a 7-es buszon jártak lehetnek jók is. Sőt még amielőtt idehozták őket még ki is lettek pofásítva, (új üléshuzat, a firkákak lemosták, kis felújítás) amely nagyon dícséri a BKV Rt.-t. Az, hogy kényelmetlen nem mondanám, főleg a 280-asokkal összehasonlítva. Az ülések kényelmesek, tágas a belső tere, egyedül az a baj, hogy kicsi a belmagassága (de ez egy egyéni szociális probléma, hogy magas vagyok), és még a megállókat is kiírja, szóval szerintem nagyon praktikus, jó, csendes, hosszú élettartalmú, szép busz ez a 435-ös. A 280-asokkal szemben nagyon jók ezek a buszok, hiszen ezek a 280-asoknak már a fele a roncstelepre kívánkozik..
egyetlen pozitívum: az alacsony padló)
Ha ismernéd ezeket a buszokat, és nem csak úgy leugatnád, hogy szar, akkor tudnád, hogy ezek az Ikarus 435-ösök nem alacsonypadlósak, hanem két lépcsőn keresztül lehet bejutni az utastérbe. Ezen csak az mutatkozik, hogy nem utazol rajta, csak leugatod a buszt. Az alacsonypadlósak az 59/59A vonalán járnak.