rferi,
köszönöm a részleteket! Nos, a T.I.P.-be tényleg kisebb szalag kell (1425mm). Annyit a pontosság kedvéért, hogy most a Praktikerben, aho a Ferm is kapható, ott az én gépemnek egy "kistestvére" található, amely hasonló felépítésű, csak méretben és teljesítményben is kisebb. No, meg árban is. Ezért gondoltam, illetve a motorteljesítmény és asztalméret azonossága okán is, hogy a "nagytestvér" ugyanakkora mint a Ferm. De azt hiszem, nem ez a pár centi szalaghossz-eltérés adja a fő különbséget.
A mágneskapcsoló jól záródónak tűnik, de majd szétkapom, megnézem. Az említett műanyag alkatrészt nem találom, itt mintha minden fémből lenne.
Egyébként azóta sem fűrészeltem vele, kivéve egy speciális kemény viasz darabot.
mdk,
lakk ügyben azért nem szóltam, mert nincsenek tuti tippjeim. De az elvárásaid talán túlzóak:
- a lakk az lakk, nem lehet akármilyen kemény
- a lakk általában akkor tapad a legjobban, ha alá alapoznak, ami ugyebár színtelen estében nem megy
- minél vastagabb egy lakk réteg, annál inkább látszik, hogy az lakk, a tapintás okozta furcsa érzésekről már nem is beszélve, bár a küszöb ugyebár nem esik kézre :-)
- ha már olyan szuper kopásálló az a lakk, akkor gyakorlatilag felesleges a fém... a kör bezárul :-)
De a végére itt a szuper megoldás: ma már megoldható, hogy a fém felületére (ne kérdezd hogyan) képesek felgőzölni egy vékony korund réteget, az azért elég kopásálló lehet. A technológia megtekinthető például a Siemens vasalók talpán, de biztos másén is. Lásd saphir-jet - csak attól tartok, hogy hiába kemény, a ridegsége miatt nem elég ütésálló. Ez igaz lehet a lakkokra is!
De mdk, nehogy nagyon komolyan végy, mert én csak játszom az elmélettel, a gyakorlatban mire patinázódni kezd a küszöbsín, addigra már Te is kevésbé leszel maximalista - szerintem.
A legjobbakat! :-)