Soká Creative Commons License 2004.10.25 0 0 783

kivi,

Fűrészlap ügyben már minden okosságot elmondtak előttem, és különben sem vagyok a fűrészlapok részleteinek nagy ismerője. Amire én magam figyelek:

- sűrű fogazás

- mindig éles szerszám

- a keményfém lapkák ne legyenek túl kicsik (kevésbé törhet ki és "van miből" élezni

 

mdk,

értjük mi egymást, csak nyilván másként viszonyulunk a réz küszöbhöz.

"De akkor minek kifényesíteni ?Hogy valahogy kinézzen."

Látod, az én véleményem szerint nem az a természetes, ha a sárgaréz küszöb csillog-villog, nekem az olyan "csicsás" kicsit, de ugye, kinek a pap, kinek a papné...

De, hogy konstruktív legyek:

- a lakkozás működni fog, mert ahol a használattól lekopik, ott éppen a használat miatt nem fog patinázódni, ahol meg megmarad a lakk, ott azért nem.

- én vagy 4-5 éve cseréltem küszöböt a konyhaajtónál és szerintem egészen normálisan néz ki, nem patinázódott zavaróan a széleken. Bár új korában tényleg sokkal "káprázatosabb" volt. Takarítani mindenképpen kell, mert éppen a lerakódott szennyeződéstől csúnya és foltos.

- ha már ilyen rohadt drága a küszöbsín én a helyedben elgondolkodnék egy 20x2-es vagy 20x3mm-es profilú s.réz lapos anyag használatán. Nem lesz olcsóbb és neked kell furatozni, süllyeszteni, de garantáltan az unokáid is használni fogják!

Létezik "szögvas" profillal is, az talán még "tökösebben" nézhet ki.

Előzmény: mdk (781)