kivi,
Fűrészlap ügyben már minden okosságot elmondtak előttem, és különben sem vagyok a fűrészlapok részleteinek nagy ismerője. Amire én magam figyelek:
- sűrű fogazás
- mindig éles szerszám
- a keményfém lapkák ne legyenek túl kicsik (kevésbé törhet ki és "van miből" élezni
mdk,
értjük mi egymást, csak nyilván másként viszonyulunk a réz küszöbhöz.
"De akkor minek kifényesíteni ?Hogy valahogy kinézzen."
Látod, az én véleményem szerint nem az a természetes, ha a sárgaréz küszöb csillog-villog, nekem az olyan "csicsás" kicsit, de ugye, kinek a pap, kinek a papné...
De, hogy konstruktív legyek:
- a lakkozás működni fog, mert ahol a használattól lekopik, ott éppen a használat miatt nem fog patinázódni, ahol meg megmarad a lakk, ott azért nem.
- én vagy 4-5 éve cseréltem küszöböt a konyhaajtónál és szerintem egészen normálisan néz ki, nem patinázódott zavaróan a széleken. Bár új korában tényleg sokkal "káprázatosabb" volt. Takarítani mindenképpen kell, mert éppen a lerakódott szennyeződéstől csúnya és foltos.
- ha már ilyen rohadt drága a küszöbsín én a helyedben elgondolkodnék egy 20x2-es vagy 20x3mm-es profilú s.réz lapos anyag használatán. Nem lesz olcsóbb és neked kell furatozni, süllyeszteni, de garantáltan az unokáid is használni fogják!
Létezik "szögvas" profillal is, az talán még "tökösebben" nézhet ki.