abszurd hogy agyonbüntessenek vkit, aki rossz vonatra száll
Kolléganőmnek volt egy hasonlóan ostoba esete a bkv-val. Lent járt valamelyik aluljáróban, de nem tudta, hogy az utca, amit keres, merre van. Odament hát a mozgólépcső tetején az utat elálló csapatnyi jegyellenőr egyikéhez útbaigazításért. Az rögtön a jegyét/bérletét kérte, ami neki nem volt, tekintve, hogy nem utazott, csak információt szeretett volna. Okos arc közölte, hogy ő bizony átlépte a peronzárat, jegy vagy bérlet kell. Ha nincs, akkor személyi. Leányzó úgy meghökkent, hogy odaadta. Aztán jött az irgum-burgum levél, amikor nem fizette be a csekket. Leveleztek, levelezte, míg végül valami horribilis büntetést ki nem hoztak, na azt végül befizette, mert nem látta biztosítottnak a bkv hibaelismerő képességét. Ez kb. a havi fizetésének fele volt pár évvel ezelőtt.
Én is jártam úgy bkv ellenőrrel, jegy nélkül utaztam, bediktáltam tehát neki az adataimat. Telefonon ellenőriztette, mondja nem jó. Kérdem, mi nem jó. Saját adataim voltak valóban. Ő tudja, hogy én nem mondok igazat. Így, ebben a stílusban. Mondom, de igen. De nem, ő most rendőrt hív, hogy igazoltasson, mert én nem a valós adataimat mondom. Végül kiderült, hogy miért nem voltak "valósak" az adataim. A lakcímemnél nem tettem hozzá, hogy hányadik emelet hányas ajtó. Egyébként minden jó volt. Ehhez képest ő rosszul írta le a nevemet. Hihetetlen. Jól fel is hívtam a panaszirodájukat, és panaszt tettem ez ellen az eljárás ellen, hogy nem arra kér, pontosítsam, mert valami hiányzik az elmondásomból, hiszen jól láthatóan jól tudtam az adatokat, csak a fene gondolta, hogy kell neki az emelet-ajtószám is. Ehelyett úgy kezelt, mint egy megrögzött hazudozót. Büntetést persze befizettem, hamár egyszer hunyó voltam.