coreház Creative Commons License 2004.10.22 0 0 12

"Bár nem veszed jónéven hozzászólásomat" - ezt honnan gondolod? Minden hozzászólás érdekel.

Én kétszer kénytelen voltam bírságot fizetni :

1.

Szegedre siettünk a szívkórházba. azt hiszem 4 órára volt megbeszélve a vizit egy elfoglalt orvossal (Dr. Csanády). Ígyhát mivel késében voltunk (én vezettem) a külvárosban 50 helyett 60-70-nel "repesztettem". Bár nem sokat számít ez a többletsebesség, mégsem akartam, hogy ezen múljon.

Volt egy vasúti átjáró persze a városon belül. Azt se nagyon vettem figyelembe, így áthajtottam rajta mintha ott se lenne, úgy mint a többi autós. Kétsávos úton a belső sávról intett ki a rendőr, bejött a két sáv közé.

Hiába mondtam neki, hogy ne tartson fel minket mert így is késésben vagyunk. Ő csak kioktatott, szintén, hogy a szabály az szabály! Bírság 10.000 ft. Persze irtunk egy fellebbezést. Hát persze, hogy elutasították! Kénytelen voltam kifizetni.

2. 

A helyszín szintén Szeged. Másik alkalommal mentünk vizitre. Itt már óvatosabban hajtottam a vaústi átjáron. Gond nélkül célba is értünk. negyed 4kor mentünk fel a kórházba (itt is késtünk egy kicsit, de most 3 órára volt lebeszélve a találkozó). Gyorsan akartunk venni parkolójegyet de (aki ismeri a helyet, az tudja hogy a kórháznál a parkolójegy kezelés úgy müködik hogy nincsenek automaták, egyszerüen keresni kell egy ujságárust vagy kisboltot és ott kell egy papirdarabot venni amit kikell az időpontnak megfelelöen lyukasztani. Az ilyen jegylelőhelyeket csupán nyilak mutatják semmi más.) Tehát mivel késében voltunk felrohantunk. Végeztünk is fél óra alatt, de akkor már ott várt a csekk az ablakon. Bizonyára a parkolóörök ott nézegettek kit lehet megbünteni.

Itt is irtam fellebbezést, hogy egyszerüen nem tudtam jegyet venni. Ezt is elutasították. Fizethettem 4.300 Ft-ot. (itt csak annyira voltam hibás, hogy egyikünk lentmaradhatott volna, megvárni a többieket)

Szóval nem mindig járok sikerrel ezzel a fellebbezéssel! A metrón azt már tudom, hogy csak a diákomat szabad megmutatni ha bünteni akar. Majd ha felszólítanak, megirom nekik, hogy én már 1 éve nem jártam Pesten , a diákomat meg elhagytam, gondolom más utazik vele. Ezért metrón nem is veszek soha jegyet (se villamoson, de héven) Bár most a polgári szolgálat kapcsán ez ingyen van.

Előzmény: Törölt nick (6)