Dave Saxon Creative Commons License 2004.10.20 0 0 1081

Üdv Uraim!

Ugye milyen baba ez a Latte E Miele, Viktorovics? Épp tegnap kagylóztam meg újra (ez heti egyszer minimum megtörténik).

Halsaman: mindenképp igyekszem jelen lenni a hétfői koncerten, sőt azóta is hintettem híreteket itt-ott. (PL: zenefórum) Az új stúdiófotókon (két hold honlap) kiválóan látható hál' istennek Marci bá' P-100-asa teljes pompájában....a Dynacord Leslie-vel...jól vágom, hogy személyesen Laurenstől van ez a darab? Anno nekem is ajánlgatta...gyönyörű az az orgona! Szóval hétfő, hacsak nem Emo-val van jamsessionöm lefixálva (:)) ott leszek! Legfeljebb megesz a sárga irigység, hogy a saját bandám még nem tart itt.... :)

Borzas: A Tarkus, mint a többi ELP lemez is az Advision stúdióban készült, ahol Eddie Offord volt a producer, és mindenes hangmérnök. És ez a csóka kb. 10 évvel megelőzte a saját korát technikai, zenei, és egyéb téren, és valóban szívügye volt a prog-rock. A Yes jelentősebb lemezei is az ő keze alól jöttek ki, pl. Close To The Edge, Fragile, stb. Ő nem slendriánkodott, és összecsapta a felvételeket, mint 69-ben az akkor még kezdőnek számító Crimson első lemezét ki tudja melyik hangmérnök (ha az is Offord lett volna, elnézést, akkor bizonyára még ő is kísérleti stádiumban leledzett...), hanem bennt élt szó szerint a stúdióban. Agyon-vissza mikrofonozta a Leslie-ket, addig tökölődött, még a Tarkuson hallható perfekt sztereo C-3 sound össze nem jött. Szerintem is etalon ezeknek a lemezeknek a soundja.

Ha befut a Trinity, (amit szívből remélek), és mentek külföldre lemezszerződést kötni az Atlantic-kel, ragaszkodjatok Eddie szakértő kezeihez az albumfelvételnél! :)

Laurens Viktorszkij: naná hogy megyek Kecskemétre...ami késik, nem múlik. rendezem soraimat, és valamelyik hétvégén a közeljövőben! Apropó: nem jársz a Halsaman által megjelölt időpontban Pesten? Mert esetleg megvizuálhatnánk a mesterúr működését azon a P-100-ason... riasztom Ernőt is, ha esetleg összejönne...

PS: Kést a billentyűk közé!

Üdv Nektek:

Syd.