-=ZS=- Creative Commons License 2004.10.20 0 0 2237
Üdv ismét. Ma bementem a MMba, és végignyomkodtam az összes kamerájukat, (1óra után odajött a pultossrác, aszongya: segíthetek =) majdnem visszaküldtem a pult mögé, mert kizárt, hogy újat mondjon ), arra jutottam, hogy ha megbízhatóan jó cucc kell, akkor SONY-t kell venni. Képe is jó, nem zajos, éles, fókuszt ügyesen megtalálja, zoom is jó (attól függetlenül, hogy csak 10x optikai van rajta). A többi gyártó kézremegés-kompenzációja semmi a SONY-hoz képest, több márkánál is előfordult, hogy ki-be kapcsolgatom, és nincs különbség. Nagyot csalódtam ezügyben. A panasonicnak volt talán szebb képe mint a SONYé, azon még annyi zaj sem volt. A Samsung valahogy nem talált fókuszt sehova se, se közelre se távolra, valamilyen szinten mindig mozgott a fókusz, mintha keresne (ez lehet a kiállított gép hibája is persze, holnap megyek a másik MMbe végignyomkodni =) ). A JVC tényleg picike, mint azt valamely tesztoldalon írták, nekem is oda-oda kandikált az ujjam az optika elé, szóval nagyobbacska kézzel szerelt kollégáknak nem ajánlom, a kis kerek mindentállító gombkupac is hülye helyen van, az embernek begörcsöl a hüvelykujja, ha olyan mélyre kell nyúlkálni érte (http://www.camcorderinfo.com/images/articles/jvc-gr-dx97-camcorder-review-5.jpg). A SONY érintőképernyője rögtön a szívembe lopta magát, jobban tettszett, mint mondjuk a CANON, vagy Pana LCD helyére nyúlkálós megoldása, tuti azt is meg lehet szokni, nekem mindig oda kellett nézni, hogy most mit is kéne megnyomni.