Kedves cirrocumulus és tillA!
Köszönöm szíves útbaigazításotokat, a kazi sajna nem az, de eccer meglesz, az tuti!
Mindjárt önrevízióval kell kezdenem, az ominózus "bakelit" vásárlás persze, hogy nem '94- ben, hanem tíz évvel korábban történt. Úgy tűnik, hogy már tudat alatt fiatalítani kezdem magam :))
A Marsbéli krónikák rongyosra hallgatása közben folyton vártam az újabb lemezt, amihez bizony sok türelem kellet, de amikor végre kiadták, rögtön lecsaptam rá. Kazettán jutottam hozzá és vagy fél tekercs celluxot elragasztottam a maxellre, mire CD-n is kijött.
Örömmel fedeztem fel a Zsoldos Péter regények címeit a Track-listán, hatásukra újra elolvastam valamennyit. Különösen teteszett még a Los Angeles 2026, és a Kígyó szíve.
Anno láttam a Feladat című regény magyar filmváltozatát is. Szerintem - különösen a kor műszaki színvonalán - nagyo jó volt. A zene is telitalálat, (a Pink Floyd, WISH YOU WERE HERE c. lemezét használták háttérnek).
Asszem a fórumon olvastam, hogy Erdész Robi járt úgy Zsoldos Péterrel, hogy már nem tudta életében kifejezni Neki a nagyrabecsülését.
Én a szomorú esemény után kb. két évvel - nyilván nem a médiából - tudtam meg, hogy nem dedikáltathatom Vele a FELADAT-ot.
A média kapcsán: A SOLARIS előtt EAST-et hallgattam, az első két lemezük, vmint a Sodoma című balettzenéjük szerintem kiváló művek. Mégis stílusváltásra kényszerültek (és itt érzek némi analógiát a SOLARIS-NBLD-dal) a "közizlés avatott meghatározói" miatt, akik, ha progresszív zenét véltek hallani, mindjárt "megkésett mágia"-ról pofáztak.
Gyerekkorom másik meghatározó élménye a Zórád Ernő által rajzolt SCI-FI-k olvasása volt a FÜLES nevű hetilapban. Elolvasás után azonnal kipengéztem az inkriminált oldalakat, nemegyszer nagyszülői retorziót kiváltva ezzel. Sokáig meg is voltak a primitíven összekötött füzetecskék, de vmelyik költözézem közepette sajna elkallódtak.
... Na szóval Zórád Ernő utolsó kiállításán ott voltam a kARTon Galériában és ezúttal sikerült dedikáltatnom Vele könyvét az "Egy vándorfestő ifjúságai"-t.
Haláláról persze a média egy szót sem szólt, művészetét a kutya sem méltatta....
Befejezésül vmi jót: Találtam a Bartók Béla úton egy kis zeneboltot egyszersmind kiadót (Periferic Records), ahol jól ismerik a SOLARIS-t, korrekt információik vannak pl: a NOAB-ról is, t.i, hogy tulajdonképp' készen van, csak még Robi, ill. hangmérnök fia szuttyog rajta egy kicsit. Remélem hamarosan a polcokon lesz! Kollár Attila is volt bent Náluk, Ő ez ügyben kissé szkeptikusabb volt, a boltos szerint:)))
Későre jár (vagy korán van?) üdv mindenkinek: merrin