ataisz Creative Commons License 2004.10.18 0 0 109

A római katholikus vallást nem Jézus alapította, de főképpen az ő
tanításait követi. De azért ne legyünk ilyen figyelmetlenek, ha már
ilyen offtopic vitára adtuk a fejünket. Előrebocsájtom, tiszetelem
Jézust, és semmilyen érdemet nem kívánok elvitatni tőle. Ő valóban az Isten fia. Nem hiszem, hanem tudom. A tanításai is fennmaradtak, de miért nem osztogatják a "Jézus-összest"? Mert sok eltérést mutat a mára megtartott tanaiból.

Valóban megváltó volt, de az emebri faj millió éves történetében többször is meg kelett jelennie a megváltónak. A keresztények ma is visszavárják. És várták előtte is, mert tudták, hogy újra várható. Nem ront a szentségén, ha többször is felvállalja ezt a háládatlan feladatot, hanem felértékeli azt.

Jézus az első beavatását Alexandriában kapta, az óegyiptomi papoktól. Később Ordoszban is kapott beavatást.  

A kopt keresztény egyház (sokezer éves hagyományú) is ugyanúgy keresztekkel szimbolizálja magát, de nem Jézus miatt. Tisztelik és Máriának is vannak itt templomai, de régebbiek a tanaik. Nézzetek utána egy kicsit. Akarjátok az eredeti ószövetséget etióp nyelven és írással. Mert megvan. Azt a kereszténységet Bilkísz alapította, I.Menelik (az első etióp király) anyja. Menelik kapta meg apjától a titokzatos frigyládát, amelyet most is Axumban, Etiópiában őriznek.
Más:
Mivel magyarázzátok ezt a képet?
Ez Dáriusz király sírja.
Ő is keresztény király volt, és ezt sírján is hangsúlyozták.

Quedráknak:
Én már az előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban. Ezt a tant a konstantinápolyi zsinat törölte ki a tanok közül, jóval Jézus után. Az akkori pápa nem volt jelen. Nézzél csak utána. Ebben semmiféle ellenséges gondolat nincsen. Szeretlek keresztény testvérem. De tudnod kell, hogy a szentatya menedéket is vett. Egy kis Budhaszobor is van a házioltárán. Mert tudja, hogy csak egy Isten van. Akkor kapta, amikor a dalai láma meglátogatta. LÁTTAM. Ez nem jelenti azt, hogy mostmár buddhistává lett. De meghirdette a vallási toleranciát.