207i Creative Commons License 2004.10.15 0 0 295

Átadja az alapokat. Ezt a szülő nem tudja? Miért? Mit is kell átadni? Jó lenne, ha megfogalmaznád úgy, hogy értsem. Tehát: nem tudja a szülő megtanítani a ...-ot.

Azért valamiről árulkodik, hogy a BTK-ra X pont a felvételi ponthatár, a tanítóképzőbe meg X/2. Vagy nem?

Nekem nem avval van bajom, hogy a tanár nem tud tanítani, vagy hogy nem elég okos és nem érti a saját tárgyát. Nekem avval van bajom, hogy beültetnek (optimális esetben) 20 gyereket egy osztályba és elindulnak egy tempóban az elsőben, amiből kis eltérések kivételével nem szabad kiesni. Hiába tudnál gyorsabban haladni, hiába lenne szükséged több magyarázatra, senkit nem érdekel. Viszont adnak neki egy csomó házi feladatot, amit a szülő megcsinál vele kb. annyi idő alatt, amennyi idő alatt megtaníthatná neki az anyagot*. (Viszont akkor mindek ült végig 6-7 órát az iskolában?) Ez megint nem feltételezés. Ez a gyakorlati tapasztalat a cseheknél. És nem csak a szülők vannak megelégedve az Ooktatással, hanem a minisztérium képviselői is, valamint van kb. 5 iskola, akik köré csoportosulnak az Ooktatók. (Tőlük kapják a szakmai segítséget.) Tehát működik az, amiről én beszélek, csak nem partizánkodva, hanem egy általános összefogás eredménye képpen. (állam-iskola-szülő-gyerek)

* - A házi feladat egyébként jó megoldás, mert aki értette az órán történő dolgokat, az gyorsan megcsinálja, aki meg nem avval otthon újra át kell venni a dolgokat, hogy a dilettáns szülő jöjjön rá, hogy mit nem ért a gyerek, vagy fizessen magántanárt.

207i

Előzmény: E-ditke (290)