Törölt nick Creative Commons License 2004.10.14 0 0 304

Szijja Cürkefakas!  :-)))

Viszonylag gyakran vedlenek, de ez függ a táplálék mennyiségétől, és a hőmérséklettől (magasabb hőmérsékleten gyorsabban kiemészt, jobban nő). Gyulia a gyakranvedlők táborába tartozik, amennyit eteted. :-))) Ami nem baj, hiszen fejlődésben lévő szervezet. :-)))

Vedléskor egyedül a párásítára figyelj oda. Ha túl száraz a terkó, akkor előfordulhat, hogy a pirinyó lábujjaira odaszárad a bőr. Ami, ha észreveszed nem baj, mert akkor ki kell kapni a terkóból, kis langyos vízzel átitadod a lábat, és óvatosan lemaszírozod a bőrt. Nem fog neki tetszeni, de még mindig jobb, mintha a többszörösen rászáradt vedlés miatt nem tud nőni a láb, elszorítja a vérkerinkést, és leesnek az ujjai. Volt már rá példa (nem nálam! :-))) ). Bár egyszer az egyik lábáról igen macerásan sikerült leszedni.

Legyen bent lapos tálka vízzel, abba bele tudnak állni.

A testének többi részéről jól le tudja szedni, csak a lábujjak a gázosak.

Növényspriccnivel permetezz be. (állott, langyos víz - akkor nem lesz vízköves a terkód. Ha már az, akkor ecetes vízzel el lehet távolítani. A vegyianyagokat nem szeretem ajánlgatni. Nekem ígérhet a leírás bármit, akkor is vegyianyag marad. )

Amikor az én drágám hozzánk került, tényleg iszonyatos állapotban volt (emilben megírom a sztorit, ha gondolod). Gyomorgyulladás, légcsőhurut, fülgyulladás. Levegőt alig kapott, csupa háj volt, első sétánál azt hittük, menten összeesik infarktussal.

MOstanra teljesen sportos lett, fut, ugrál, de még mekkorákat. Hülyeségnek hangzik, de leszálkásítottuk. Kímélő táp, sok mozgás. Nem futtatjuk, magától fut, ha kedve van hozzá. Nagyon sokat sétáltunk, mindig emeltük a szintet.

Mondhatom, hogy fél év alatt rendbehoztuk. :-))))))))

Semmi baj a szívével, orvos megvizsgálta.

A stadardokról nemigen tudok, mert nem nagyon érdekel a dolog. De ha volt is, nem hiszem, hogy pozitív irányba. A svájciakról tudom egyedül, hogy ők forszírozzák a hosszabb lábú, hosszabb orrú bulldik tenyésztését. (egészségügyi szempontból). Ezt jónak tartom.

Előzmény: Greylupus (303)