Hali!
Igyekeztünk, igyekeztünk.. :-))))
1. Tereptárgyak: Jól lesikálod a fát, követ bármit. Aztán fogod, és beteszed a sütőbe. A fa kicsit büdös lesz, de kicsinálod a bacikat. :-))))
Áztathatod vegyianyagokba is, de akkor jó sokat kell öblítgetni, és mégiscsak vegyianyag. Inkább javaslom a sütést. Virágföldet is tudsz így sterilizálni, ha esetleg más állatnak kell.
2. Farokrázás: a kinézete és a vadászmódszere miatt kapta a leopárd nevet. :-)))
Teljesen normális viselkedés. Így vadásznak. Ahogy egyre nagyobbak lesznek, egyre jobban belakját a területet, egyre bátrabbak lesznek.
3. Kaják: Mivel nagyon szeretem az állataimat, és biztos vagyok benne, hogy egyéni ízlésük van, gusztustalan vacakot nem adok nekik.
Semmi káros nincs benne, sőt, egyes állattáp gyártó cégek jobban odafigyelnek a termékeikre, mint az embereknél. Ha jól megnézel egy humánkaját, látod rajta a mindenféle E számokat. Nem véletlenül nem írják ki, pontosan mit jelent. :-)))
Az Acana pl. nagyon finom. Bulldimuldi ezt kapja. :-))))))
A tücsköt nem élve fogyasztottam, hanem pirítva. Egyik barátunknál szilvesztereztünk, és kitaláltuk, hogy miért ne kóstolnánk meg, egyes keleti népek ugyebár mindent megesznek. Fokhagymával nagyon finom volt. Kicsit szotyolaízű volt. És egészséges.
4. Más állatotokkal ne tartsd együtt a leopárdgekkót, mivel igen territoriális állatok. Ha a másik állat is olyan, abból igen nagy verekedések lehetnek. Nálunk a nőstények szoktak összeverekedni, pedig jó helyük van. A vadonban simán ki tudnak térni egymás elől. A terkóban véges a tér. :-)
Nálunk a trió egy 75x40s35-ös hátterezett terkóban laknak. Van búvóhely mindenkinek. Akkor lesz egy kicsit szűkös, ha beteszem a tojatódobozt. Ugyanis jó nagyot rakok nekik, mert mindkét nőci nagyon szeret ásni. Volt, hogy kikaparták a felét a terkóba. Örültem, elhiheted. :-)))
5. Nem tartunk szakállas agámát (még :-)) ) de ismerem őket. Szólj, ha kell.
6. És milyen a boxos? A bulldi is horkol, nem is hallkan, volt, hogy arra ébredtem. Azt hittem, hogy a férjem, de a hang a lábunk felől jött. :-))))
28 kg tömör gyönyör az a kutya!! Imádom!!! Sokan kannak nézték már. A kankutyák sem mindig szeretik, mert szeret dominálni. Mostanság kell tüzelnie, és most a néhány ismerős kanbarátjának udvarol. Nagyon vicces, ahogy pörög-forog körülöttük. :-)))))
Sokan lenézik a fajtát, mert azt hiszik róla, hogy öleb. Pegid tud ám kemény lenni! :-))))
cebus