Én nem tartom hülyeségnek ezt a kézhezszoktatást a leopárdgekkóknál. Tartom annyira értelmes állatoknak őket, hogy élvezzék a dolgot. :-))))
Persze hüllője válogatja. Sőt, ugye gekkója is, mert nálunk a másik nőstény még évek múltán is bizalmatlan. Pláne a hím. Az tiszta zizi. Pedig az néz ki a legbrutálisabban. :-))))
Nagy lelki törést nem okozol neki, ha egyedül marad. Bár az is igaz, hogy a szabad természetben is csoportosan használják a búvóhelyeket.
Arra figyelj azonban majd oda, ha mégis szerzel neki párt, akkor az ne legyen kisebb, mint ő maga, rivalizálás előfordulhat a jó helyekért. Vagy a kajára mozdulnak rá egyszerre. Az erősebb meg is szerzi.
Ez még akkor is előfordul, ha különbőző neműek. Nálunk a nagyobbik nőstény elkergeti még a hímet is a kajától. Igaz, hogy a hím a múltkor annyira ráharapott Rami farkára, hogy azt hittem leszedi. De nem történt semmi szerencsére. Bár azért van harapásuk. Nekem egyszer az ujjamat nézték kajának. Persze tudom, hülye voltam, csak éppen nem találtam a csipeszt, ezért kézzel adtam be nekik a gy lárvát. A hímnek sikerült az ujjamat betalálni. Persze semmi vér, de azért meglepődtem, hogy ekkorát tudnak harapni.
Azért még majd gondolkodjatok el ezen a többgekkó dolgon. Baromi nagy élmény, amikor először látsz egy tojásból kikelt pirinyót. És tudod, hogy ez nem csak a szülőknek köszönhető, hanem Te is szerepet játszottál benne. :-)))))))