1. Hát úgy van elrendezve (lehet, hogy nem így kellett volna), hogy a terrárium egyik oldalán van a melegítőkő és a másik oldalán pedig a lámpa - illetve oldalról melegíti a terráriumot nem felülről.
Az általad mesélt pihenési póz nekem is nagyon tetszik, majd megpróbálom valahogy lefotózni.. Nekem eddig a top az volt, amikor csak a farka lógott ki a palalemez alól + egy láb tappancsokkal:) de nagyon aranyos, ahogy ki tudja csavarni a végtagjait:))
Éjjel nekünk sem megy a melegítés - reggel 7 és este 9 között megy a lámpa és a melegítőkő is. A melegítőkőre nem is szokott nagyon rámenni napközben, valószínüleg forrónak érzi a követ, mert ha rámászik, akkor emelgeti a lábait:)
2. Köszönöm, ennek is így nézek utána. Egyenlrőe egy nemtommilyen keveréket használunk, amit még a göris ismerősömtől, aki gekkókat tart és tenyészt kaptam. Szerinte ez a tuti és én hiszek neki:) De majd rákérdezek pontosan, hgy mit tartalmaz:)
Olyan mészgiritünk is van, bele van szórva a homokba, bár még sosem láttam, hogy ette, nyaltva, vagy bármit is csinált volna vele..
Azt hogy érted, hogy aljzatként kell berakni?
üdv.
Kriszti