Greylupus Creative Commons License 2004.10.12 0 0 275

uh.. erre nem is gondoltam.. azt hittem, hogy jó a tücsöknek, ha sok gyümölcsöt, zöldséget kap.. hát akkor ráállunk a répára, kekszre (és mivel vadászgörényeim vannak:), igy a göri szárazra:)

Én nagyon hálás vagyok minden segítségért, mert tényleg a legtöbb gyakorlati dolog nincs leirva se a neten, se könyvekben. Ezekre vagy saját tapasztalatból jöhet rá az ember, vagy pedig mások segítségével. Én a gekkóm jóléte miatt inkább mások segítségére támaszkodnék:)

+ két kérdés - aztán már igérem befejezem:)

1.

A központi fűtést most vasárnap indították be (már mi is vártuk, mert iszonyatos hideg volt a lakásban). Eddig a szoba is hidegebb volt és hiába volt melegítő lámpa, meg melegítő kő, a hőmérséklet nem ment nappal sem feljebb 24-26 foknál a terráriumban. És ezért Gyulia (tetszik az elnevezésed, lehet, hogy át lesz keresztelve?:)) gyakran kinn üldögélt a kövén napközben is és melegedett.

Viszont most már kellemesen meleg van a lakásban, ezáltal a terrárium hőfoka is 30 fok körülire emelkedett napközben. De Gyula mostanában is kinn van elég sokat, nem mászik be a palalemeze alá mindig .. Vajon még mindig "fázik"? Vagy csak már nem "fél" annyira tőlünk? - azért érdekel, mert eddig úgy olvastam, hogy ők napközben mindig elbújnak kövek, hasadékok közé (vagy ahová tudnak:) (azt tudni kell, hogy a terrárium eléggé mászkálós helyen van, ha otthon vagyunk gyakran jövünk-megyünk körülötte, + sokszor odamegyek a terráriumhoz, "beszélek hozzá" (ezért ne nézzetek hülyének léccike:) + hetente többször is kézbeveszem, hogy szokjon)

2.

Kálcium. Ti is azt írtátok és mindenhol máshol is azt olvastam, hogy nagyon fontos dolog. Ezt értem is és mindig "panirozom" is a tücsiket, mielőtt etetnék.

A párom egyik kollégája is tenyészt gekkókat és ő viszont azt mondta, hogy vigyázzak, nehogy túladagoljam a kalciumot, ezért ne minden etetésnél "panirozzam" a tücsiket, hanem elég minden másodiknál.. Erről mi a véleményetek?

Na, tényleg befejeztem mára:)

Üdv.

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (274)