Én tavaly szültem és a terheléses cukorvizsgálat eredménye 7,8 mmol/l lett a 24. héten. 180 g-os diéta + reggeli inzulinozás lett előírva. Egy hétre befektettek a terhes patologiára, hogy az előírt inzulintól nincs-e valami bajom. Persze a kutya nem figyelt rám, még a kaját sem úgy kaptuk, mint a cukrosok, és magunknak kellett mérni az értékeket. Azt kellett leadni a nővérnek, meg a dokinak. A benntfekvésnek semmi értelme nem volt. Otthon én méregettem a vércukromat és időnként be kellett mutatni a dokinak. Szülés után már nem volt szükség az inzulinra, bár én a terhesség alatt is túlzott óvatosságnak tartottam. (beszéltem több dokival is, akik szerint az inzulin megállapítása előtti 6 pontos cukorvizsgálati eredményem jó volt, elég lett volna a diéta is)
A diétát nagyon jól meg lehet szokni, én soha nem voltam éhes, mert szinte egész nap ettem (3 óránként 6-szor), viszont semmi fölösleget nem szedtem magamra. Szülés után ugyanannyi volt a súlyom, mint előtte. Diéta alatt is nagyon klassz kajákat lehet készíteni!
Először én is nagyon kétségbe voltam esve, de aztán úgy belejöttem, hogy semmi probléma nem volt. A baba teljesen egészséges!
Szeretnénk egy kistesót, de a doki már most mondogatja, hogy a cukor vizsgálatot már az elején meg kell csinálni.
A vizelet gyűjtést bes már leírta, én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem külön kellett gyűjteni az éjszakai és a nappali vizeletet és mindkettőből kellett mintát vinni.