ftonyo Creative Commons License 2004.10.11 0 0 233

"Ha nem csak a nagyvilágba böfögnéd bele a begyepesedett hülyeségeidet akkor szabadidődben nem ártana olvasgatnod: "

1.) Változtass a stilusodon, "nemzettárs"..... Nem szoktam böfögni....

2.)

"A Károlyi-kormány követet el mindent, a kommunizmussalk fertőzött katonatömegek leszerelésére, a Katonatanácsok megszüntetésére, amelyek a kommunisták hatalomátvételi kisérletének bázisát jelentették."- ennek ellentmond , hogy a károlyi- kormány  hadügyminisztere (áldottemlékű lindner) nevezte ki a vérbolsi Pogányt a kotonatanácsok élére, akinek ezután már nem volt más dolga mint katonákat leszerelni, tüntetéseket szervezni a sorozások ellen stb. stb.

Érdekes , hogy a károlyi kormány szinte elsőnek nyugdíjjazta a "reakciós" Stromfeld Aurélt"

Naszóval...

a.)Linder Béla 5 (öt) napig volt Hadügyminiszter.

b.)Hogy Pogány mivolt, minemvolt lényegtelen, mert ha nem akartak katonai "diktatúrát, Károlyiéknak KI KELLETT nevezni Pogányt.

c.) a rabolva , gyakran fegyveresen hazaözönlő katonákat LE KELLETT szerelni. Egy háborúban összeomlott ország nem tud fenntartani egy háború létszámra felduzzasztott irdatlan hadsereget.

d.) az 1979-ben kiadott Mo története 1918-1919 ultrakomcsi szerzői siránkoztak, hogy Károlyiék KISPOLGÁRI DEMOKRATIZMUSTÓL VEZÉRELVE mindent megtettek a kommunisták ellen, mert nem értették meg a "haladás szavát".

f.) Stromfeldet is azért nyugdijazták, mert nem volt szükség többezer magas beosztású katonatisztre.

Hozzászólásodból két dolog látszik kitűnően:

1.) a korszakot, szereplőit, a politikai viszonyait egysikúan, a Gede-testvérek által újrakiadott, hotrhysta ponyva-propagandából ismered

2.) közöd sincs a katonai témákhoz.

"A katonaság érzelmeivel kapcsolatban idézném a K.-kormány államtitkárját a t.köztársaság idején is nagyot alkotó bőhm vilmost aki (minő meglepetés) szintén a totális leszerelést szorgalmazta: " A legreakciósabb tábornokok és tisztek vezetésével egész hadosztályok vonultak be az országba zárt sorokban és mindenütt örömmel lelkesedéssel és fegyelemmel csatlakoztak a forradalomhoz.... nem kellett attól félnünk, hogy ezek a zárt csoportok az ellenforradalmárok szolgálatába szegődnek."- akkor mér kellett őket leszerelni????"

Bőhm munkájában önmagát MENTI, és Károlyit SÁROZZA. Mert Bőhmnek tiszára kellett mosni magát az emigrációban azért, hogy együttműködött Kunékkal.

A leszerelésről már irtam. NEM TUDTA FENNTARTANI AZ ORSZÁG A HADILÉTSAZÁMÚ HADSEREGET!

"Urban legend... A "lelkes hazafias" katonák bp-i gyárak munkásai közül kerültek ki, ui. normál sorozott ezredek nem vettek rédszt a harcokban. Azok ui. b@sztak jelentkezni a hadseregbe.-

Szlovákia teljhatakmú minisztere Vavro Srobár:.. június 18-án este 10 órakor belépett szobámba Mittelhauser tábornok és arra kért hogy a kormánnyal menjek Pozsonyból Trencsénbe v. brnoba, mivel a mieink éppen most vonulnak vissza  Érsekújvárról és a Pozsonyba vezető út szabad a magyarok előtt. Megkérdeztem őt: semmi segítség nincs amivel meg lehetne állítani a magyar katonákat?- nincs felelte- a tábornok...

a nemzeti érzésekről kun béla: "  olyan javaslatot tett a tisztikar, hogy a nemzeti érzések kielégítésére a vörös zászlót nemzetiszínű szegéllyel vonjuk körül. Amikor ez ellen többször  élesen felszólaltam, csaknem kisebbségben maradtam..." "

Jó. Szép...

De vajh miért nem a felállitott kiegészitási keretekből álltak fel az ezredek? Miért csak onnan, ahol ipari munkásság volt?

Előzmény: Törölt nick (229)