"Azonban szerintem eléggé hasonló most Szerbia helyzete a Trianon utáni Magyarországhoz."
Szerintem alapvetően különbözik a helyzet.
Először is,nem lehet összehasonlítani Jugoszlávia és a történelmi Magyarország helyzetét.Magyarország önhibáján kívűl lett soknemzetiségű,míg Jugoszlávia bizonyos szerb és horvát rétegek kapzsisága és földéhsége miatt.
Másrészt meg lehet nézni menynire máshogy viselkedett a két ország a széthullás után.Mi nem óbégattunk,nem álltunk neki az itthon maradt szerbeket,románokat,szlovákokat elüldözni az országból vagy leöldösni,nem fegyvereztük fel meg úszítottuk az erdélyi vagy felvidéki magyarokat ellenállásra stb.Ehelyett Horthy hozzálátott az úgynevezett teljesítési politikához,IV.Károlyt elüldözték végleg,a sarcot elkezdtük fizetni,takaréklángra fogta a reviziós propagandát és hozzálátott az ország modernizálásához úgy ahogy(ez másik topic témája).El is érte,hogy a 20-as évek végére a gazdasági teljesítménye meghaladja az utolsó béke évek szintjét.Persze jött a gazdasági világválság és Hitler ami mindent alapjaiban megváltozott...
Nade ehhez képest nézd meg hol tartanak a szerbek kb 10 évvel az tragédiájuk után....
Nade ami a terület átadást illeti,én arról írtam hogy biztos van nem kevés olyan szerb,aki már réges rég kiábrándult az országából olyan szinten hogy akár azt sem ellenezné ha az a város ahol él például Magyarországhoz tartozna,mert személy szerint neki jobb lenne.Persze ilyen nem fog előfordulni,max ha Szerbia mindenféle értelemben összeomlik,amire azért kicsi az esély.