1. Szerintem is meg lehet szervezni. Akarat, idő és energia kérdése. Csak arra akartam rámutatni, hogy az iskolával nem jár automatikusan együtt a nagy baráti társaságok, délutáni focizások, stb.
2. Egyetértek veled. 20 percet lehet gyalogolni kisvárosban is. Én is tapasztaltam a kisvárosi rokonaimnál, hogy 20-30 perc gyaloglás helyett a 10 perces autózást választják.
3. Fél éves periódusokban kell vizsgáznia. A napot, a hetet, a hónapot és az egész félévet be lehet osztani, hogy a vizsgára a lehető legjobban felkészüljön. A módszerek kombinációja összezavarhat, de segíthet is. Természetesen szeretném ha ugyanabban a tempóban haladna mint a többi gyerek - esetleg gyorsabban. Az esetleg gyorsabban esélyesebb, ezt mutatják a csehországi tapasztalatok is.
4. Nem tudom, de egy 6 éves gyerek általában akarja. Egyébként, ha kételyeid vannak evvel kapcsolatban, akkor a nemzetközi jogvédő szervezetek gyerekjogi aktivistáit és a különféle gyerekjogi egyezmények kiagyalóit és aláíróit kérdezd meg, hogy miért nem találtak ki valami jobbat.
5. Itt most rengeteg negatív tapasztalatot tudnék én is felsorolni. Az általános tapasztalatom ezekről az esetekről az, hogy hogy a szülők kiveszik a gyereket az iskolából, aztán azt várják, hogy a gyerek majd tanulni fog. Nem tudom, hogy az az anyuka hogyan készült fel arra, hogy neki kell majd tanítania a gyerekét, hány előadást hallgatott meg az otthonoktatásról, kikkel konzultált módszertani kérdésekben, stb. Szóval nem az az otthonoktatás, hogy a gyereket nem járatjuk iskolába, hanem az, hogy otthon oktatjuk, foglalkozunk vele, biztosítjuk a különféle szükségleteit, stb.
6. Jó, de akkor visszamenőleg is be kelljen pótolni azoknak, akik kihagyták a bölcsödét vagy az óvodát. :-)
Szóval ezt csak viccnek tudom venni. Ugye te sem gondoltad komolyan? Ha igen, nyiss egy másik topikit, ahol ezt megbeszélhetitek!
Az, hogy nem magamból kell kiindulni mindenkire érvényes. Rám is, rád is.
207i