Igen de akkor a fa szinéhez kell megfelelő szinü szilót venni.
Nem csináltam még ded szerintem ha a szin megegyezik a fáéval akkor ha lefested akkor tuti jó lesz.
Majd számolj be a végeredményről ha így csinálod.
Igen szerintem ugyanarról beszélünk Erzsébetivel.
Jelenleg én is ilyet használok mert a párketta közti fugákat ilyennel kentem ki spaklival.(holnap mehetek csiszolni8-(( )
Nálunk lehet kapni tölgy,bükk,juhar,cseresznye,kőris, fenyű szinben.De mint mondta Erzsébeti a pl. Bükk szín mindenkinek mást jelent, mert pl. én a kőris parkettához, juhar szinű fugázót vettem. Ajánlom hogy ha ilyet veszel akkor kérj egy szinmintát az adott termékről.Én is így tettem és ezért választottam a juhart a kőris helyett.
Ha nincs ilyen szinminta akkor ne vedd meg hanem addig menj boltról boltra míg nem találsz egy olyan gyártót aki mellékelt a termék mellé ilyen színmintát.
Parkéttánál még az gond hogy nem a felcsiszolt parketta szinéhez kell kiválasztani a fugázót hanem a még felcsiszolatlan szinéhez.Ez azért fontos mert lehet hogy az első 1-2 éveben nem lesz tökéletesen összeillő a szin, de az utána következő 10-15 éveben remekül fog kinézni.
A folyékonyfánál tudni kellene azt hogy egy bizonyos deszka van elrepedve vagy két deszka összeillesztésésnél van a repedés.Ezt nehéz elmagyarázni miért de ha nem tudod megállapítani akkor maradj a szilós megoldásnál mert az tuti nem potyog ki.
Folyékonyfánál a másik gond az amit Erzsébeti mondott (szin választás).
Én még makett festékkel csináltam ezt a folyékonyfás, szinezős dolgot.
Maketteztem régen(most is szeretnék de nincs rá időm) és van egy csomó különböző árnyalatú festékem.Ezekből csak keverni kellett egyet ami paszolt a páchoz/festékhez.