Garp szerint Creative Commons License 2004.10.07 0 0 691

Ezt a sarokpolcot csinálgattam az elmúlt jópár estén. Az oldala fenyőfa lambéria-anyag (direkt nem simát akartam), összeragasztva, a felülete gömbölydedre csiszolva és az éle is lemarva félkörbe és csiszolva. Erre vízbázisú mahagóni lazúr került és arra lakk, csiszolás, lakk, csiszolás és lakk. Vizes, faust színtelen.

A polcokat sajnos nem csináltam, hanem vettem, kár volt, mert a végére eléggé girbegurbák lettek. Az a kicsi víz, ami  a lakkban volt elég volt ehhez. Az élüket martam és a negyedkörív derékszögű sarkát lenyestem, mert a sarokban gázcső van mögötte. A hátára nem fenyőlambéria került, hanem 3 mm vastag rétegelt lemez, belemarva egy kb. 1 mm-es árok, hogy azért valami blikkfang legyen, meg kicsit passzoljon a lambéria felületéhez. A sarkokban nem dolgoztam pontosan, azt akartam, hogy az oldalfalak és a hátfal találkozásánál legyen szünet. A polcokat is többször lakkoztam és csiszoltam. Mindkét oldalfal/polc találkozás csapolva van és hátulról polconként még 3-3 csavar is.

6 darab átmenő csavar rögzíti a falra.

A polc magassága kb 180 cm, a körív sugara 30 canti. Nem egyformák a polctávok, mert nem egyforma pakolnivalók lesznek rajta.

Ez egy részlete.

Ez egy kis maradék a hátlapból. Annyira megtetszett, azt hiszem, ugyanezzel a módszerrel fogok falburkolatot csinálni a pincébe levezető lépcső mellé.