Szia:)
Remélem sikerült meggyógyulnod:)
Köccike az infot, majd a Leguánban pénteken megnézem, úgyis osonok tücsökért:)
Lenézett állatok? A leopárdgekkók? Hát nem tudom.. aki ilyet mond ezekre a csodálatos kisállatokra, az vagy sznob, vagy pedig még nem tartotta őket..
Én lány létemre, nagyon szimpatizálok az összes hüllővel és kétéltűvel, de nem igazán mertem belevágni egyik faj tartásába sem, mert féltem, hogy "kevés" leszek hozzájuk és gyorsan elpusztulnak.
Egy görényes ismerősöm is tart leopárdgekkókat és ő "fertőzött" meg velük:) ő ajánlotta, hogy ezek az állatkák ilyen kezdő lúzernak, mint én, is tökéletesen megfelelnek. És tényleg. Már két hónapja nevelgetem Gyulát (aki valószínüleg a nevével ellentétben nőstény:)) - minden tapasztalat nélkül és Gyula nagyon szépen gyarapodik és napról napra többet tanulunk egymástól. Ő, hogy ne féljen tőlem; én, hogy mit szeret, mit nem, hogyan táplálkozik, stb. Nagyon örülök, hogy belekerültem a 'társaságotokba":)
Szvsz az ilyen "lenézett" és "kommersz" állatok is fontosak, már csak azért is, hogy a kezdőknek is legyen sikerélménye, mind tartásban, mind tenyésztésben. Én pl nagyon megszerettem ezt a fajt és remélem, hogy mindig is lesz a lakásunkban egy terrárium, amelyikben egy (vagy több) leopárdgekkó fog éldegélni.
Üdv.
Kriszti + Gyula