Donky Creative Commons License 2004.10.05 0 0 149
"ne csavard ki a szavaimat.

vagy megélhetési bűnözők, vagy a génjeikben van.

Ha nem állítod azt, hogy a génjeikben van, akkor nem állíthatod azt sem, hogy mindent megkapnak. Magyarországon a szegények legnagyobb hányadát a cigány lakosság teszi ki. Innentől szemforgatóan cinikus kijelentés az amit a lehetőségeikről írtál."

Vagy egyik sem. Nem csak cigányok bűnöznek kishazánkban.

Az ingyenes tanulási lehetőség adott nekik is. Az első diploma is ingyenes. Ha rászoruló, akkor még a tankönyvek árának egy részét is kompenzálják számukra. Amint van egy végzettsége, vagy diplomája, máris megnő az esélye a jó munkahely megszerzésére.

A falvakban kicsit bonyolultabb a helyzet, de onnan is ki lehet szakadni, láttam rá példát.

"Azt írod, hogy agyilag és felelősségérzetileg fel kell zárkózniuk a magyarokhoz, de tagadod, hogy ebből az következik, hogy agyilag és felelősségérzetileg alacsonyabbrendűnek tartanád őket. Hát kivel szórakozol te itten ? Nem játszanál inkább otthon a sajátodéval ?"

Érdekes elképzelésed van az 'alacsonyabbrendűség' fogalmáról. A te gondolatmeneted szerint, pl.,  aki nem tud írni, az alacsonyabbrendű. No comment.

A felzárkózás az említett témakörökben nem adottság, hanem egy tanulási folyamat része. Azt kell megmutatni, hogy milyen folyamatok, összefüggések érvényesülnek az életben; mely utakon érhetők el a kitűzött célok. Meg kell mutatni, hogy ezeken az utakon érdemes elindulni. Meg kell mutatni a elfogásbeli különbségeket, és azt, hogy ezeket hogyan lehet áthidalni.

Az iskola miatti országos balhé egy iskolát érintett.

"A pedagógusok, főiskolások meg a rendőrök között végzett felmérések szerint ezek bevallottan előítéletesek a cigányokkal szemben. Ezekután ne hazudozzál itten cigány rendőrökről mert körberöhöglek !"

Kérdezted, hogy láttam-e már cigány rendőrt. A válaszom az volt, hogy láttam. Ezt továbbra is tartom. Sőt, cigány orvost is láttam. Meg cigány tanárt is. Ők képesek voltak végigcsinálni a dolgot. A többieknek is menne.

Sőt, láttam máshol is cigányokat dolgozni. Nekik nem büdös a munka, a többieknek miért?

"ez az amit az itt (meg a romániában és szlovákiában) élő magyarokról én is mondok !

Nevezetesen be kéne látniuk, hogy nem magyar földön élnek és akkor minden rendben."

Lehet, hogy már nem Magyarország határain belül élnek. És ők ezt tudják is. De akármelyi országhoz is tartoznak, az a szülőföldjük. Békén kéne hagyni őket, akkor nem lenne semmi gond.

Ne várdd el tőlük, hogy ne beszéljenek magyarul, ne írjanak magyarul, és felejtsék el a gyökereiket!

"Csak annyira örülök, mint ti amikor a zsámolyi romák straszburghoz fordultak, de ezt már megírtam."

Nem úgy néz ki, mintha örülnél. Amellett kéne kardoskodnod, hogy a nemzetközi megfigyelők mihamarabb megérkezzenek a Vajdaságba, nem pedig egyre inkább alapot adni a híreknek...

"Üres balhé, hisztéria az egész. Fiatal beszívott/bedrogozott nyikhajok játszották a pofájukat amíg be nem verték nekik, akkor aztán szaladtak a nemzetközi bíróságra.

A kiüldözött Setét család meg hogy-hogy nem ingyenvillát kapott Békésben."

Én nem így tudom, de ez is egy (igen sajátos) tálalása az eseményeknek.

Ha drogoztak volna, akkor a szerb rendőrség már rég lecsukta volna őket.

Amúgy meg nem ők mentek oda kötekedni...

Ingyenvilla. Nem semmi. Így születnek a legendák...

"Az anyaállam búsásan megfizeti a neki tett szolgálataikat.

vajon hány cigány kap ingyen villát ?

és ha megkapja szétverik-e ?"

Az anyaállam valóban megfizeti a szolgálatokat. A szerb nyikhajokat pl. óvja még a széltől is. Vajon mennyi fejpénzt fizetnek odakint a megvert magyarokért?

Nyugodj meg, a rászoruló romák kapnak ingyenlakást. Ha van.

Régen jobban kaptak, de akkor több lakás is épült. A panelekben felszedett parketta, a csontig lecsupaszított lakás után meg mentek igényelni a következőt...

Előzmény: agyarellenes (146)