Szilva2
2004.10.05
|
|
0 0
247
|
Na most szerintem:
- Számos gyereknek vannak barátai a város másik végén, főleg, ha olyan iskolába jár, mint pl. az én gyerekeim. Belváros, itt dolgozók hozzák reggel magukkal munkába jövet a csemetéket, Monorról, Érdről, Dunakesziről, külső kerületekből stb., az osztály 90 %-a "bejárós" volt. Tényleg keveset találkoztak az osztálytársakkal, de azért meg lehetett szervezni csak akarat kérdése.
- Nem is a főváros? Kisebb városokban lazábban meg lehet oldani a "gyerekzsúrokat". Tapasztalatom: férjem is kisvárosban nőtt fel. Aki a város egyik végén lakott annak isztonyat messze volt a másik vége, ezért buszra szállt, hogy odamenjen. Én, mint pesti, csak csodálkoztam, hogy minek egy kb. 20 perces gyalogúthoz busz?
- Teljes káosz! Nem annyit tanul, amennyit akar, nem azt amit akar, mert meghatározott időnként vizsgáznia kell egy bizottság előtt, és ha nem sikerülnek a vizsgái nem kap bizonyítványt! Tehát van házi feladat: tanulni kell. Ráadásul a különböző módszerek kombinációja klasszul bezavarhat. Tanár pedig nem hülye, hogy az első héten ne tudja az öszes gyerek nevét. Na jó, felső tagozatban lehet, hogy kell hozzá akár 3 hét is.
Itt egy kérdés neked tőlem: mikorra akarod, hogy a gyerekednek meglegyen a bizonyítványa arról, hogy elvégezte a 8 általánost?
Kapásból ennyi.
- Kérdés, hogy a gyerek akarje-e gyakorolni a szülők vallási és világi nézeteit?
- A biztosításhoz: szomszéd gyermek magántanuló volt 1 évig (innen az információm), mert szenvedett a suliban - állítólag -, szerintem utál tanulni, és egyszerűbb volt butának tettetnie magát. Anyja kivette, hogy legyen magántanuló mert úgyis rengeteg egészségügyi problémáik vannak, ami miatt sokat hiányzott. A gyerek 1 év után visszakönyörögte magát a suliba!
- Az utolsó kérdésedre válaszolnék: igen.
És végül ne magadból indulj ki, mert a gyereked az nem te vagy. Tán kérdezd meg a véleményét, mert lehet, hogy egész másképp gondolja, mint azt te szeretnéd.
|
Előzmény: 207i (236)
|
|