PuPu Creative Commons License 2004.10.04 0 0 41

Csak tájékoztatásul:

Én nem szoktam hazudni, - ez a vitafórum meg végképpen sem nem ad, sem nem vesz el tölem annyit, hogy megérje érte hazudni.

Ezzel nem mondom azt, hogy nincsenek esetenként tévedéseim, de már megbocsáss, én ide szórakozni járok, nem istenítéletre...

Érdemben pedig:

Az egészségügyi dolgozók béremelése annyi volt, amennyit írtam és az inflációval detto ez a helyzet.

Itten nem kellene büvészkedned a számokkal, aki már látott statisztikát az röhög csak rajtad, - hát kell ez neked?

Éves inflációs rátát veszünk ilyen esetekben figyelembe, az meg annyi volt, amennyit írtam.

És ne súlyozgassál, meg tudóskoggyál itten nekem, - egyszerüen vedd tudomásul: az infláció a pénz vásárlóerejének romlását jelenti, és még csak nem is egy rendkívül elitélendö dolog, hanem a gazdaság mqködésének természetes velejárója.

Ami egy számodra érdekesebb mutató lehetne, az a reálkeresetek növekedése.

Itten van:

"A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2004 első félévében jóval kisebb mértékben emelkedtek a reálkeresetek a korábbi évekhez képest. Az első féléves adatokat tekintve az átlagkeresetek emelkedése a fél százalékot sem érte el.

A tavalyi, több mint 13 százalékos reálbérnövekedés után, idén az első hét hónapban alig két tized százalékkkal nőttek a reálkeresetek - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

"A közigazgatás területén 7,9 százalékkal emelkedett a nettó kereset, az oktatásban 5,2 százalékkal, az egészségügyben pedig 4,5 százalékkal" - elemezte az adatokat Linnerné dr. Eperjesi Erzsébet, a KSH osztályvezetője."

Ezek nem valami csodálatos adatok, de már megbocsáss, az erodálástól olyan messze vannak, mint te egy statisztikai táblázat megértésétöl.

:O))))