depot Creative Commons License 2004.10.04 0 0 3
Ezt az üzenetet ma kaptam egy körlevélben, gondoltam legyen itt is közzétéve.

Subject: [Közlemény] CSELEKEDJ VERESPATAKÉRT!
CSELEKEDJ VERESPATAKÉRT!
Kedves mozgalmártársaim!

Segítséget kérek t?letek. Elkészült a Verespatak filmem, de félek t?le, hogy napokon belül, a mozik leveszik a m?sorukról ha nem tudunk mozgósítani. Ha nem lesz néz?je a filmnek. Nem voltak illúzióim, de reméltem, hogy sokan lesznek kíváncsiak erre számunkra is fontos történetre. Csak a Ti segítségetekkel lehet mozgósítani a zöldeket, a pedagógus-társadalmat, az egyetemeket, f?iskolákat. Öt évem ment rá hogy a világ számára bemutassuk mi történik itt a Kárpát-medencében, mi történt 2000-ben a Tiszával. Sikerült kiverekednem, hogy a jegybevétel 10%-t átutaljuk a helyi civileknek /www.rosiamontana.org/ akik küzdenek, hogy Verespatak megmaradjon. Minden er?mmel segíteni akartam a filmmel és bízom benne,Ti is segíteni fogtok.

A filmet ma viszem Torontóba egy öko-filmfesztiválon vetítjük.Ott lesz a kanadai sajtó! Bemutattam a parlament környezetvédelmi bizottsága el?tt néhány részletet, megnézte a román nagykövet, átadtam Margot Wallströmnek aki megnézte és ígérte segíteni fog. Megkerestek Brüsszelb?l a EU parlamentb?l, ott is vetíteni akarják, miel?tt Románia csatlakozási feltételeit tárgyalják. Viszem Németországba két további fesztiválra bekerült, Lipcse, Freiburg és mindenhová. Hiszem és vallom, hogy együtt ez a projekt megállítható.Fogjunk össze! Én nem tudok többet tenni, sajnos.

Most rajtatok a sor!
Mellékelem Kelemen József országos kezdeményezését melyet tegnap
elindított Kiskunfélegyházán.Támogassátok !

A film Budapesten: URÁNIA MOZI (19h, 1-én, 3-4., 6-án 17h is) M?VÉSZ MOZI (15:45, 18h, 21:30,szept. 30-okt. 1., 4-6. 14h is) (okt. 1-4.: 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is), MAMMUT MOZI (13:45, 18h, 19:45, 1-4. 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is). Valamint Szegeden a belvárosi moziban és Kiskunfélegyházán. Sok más info és fórum, a www.ujeldorado.hu weboldalon.
Ha fontosnak tartjátok küldjétek el az összes létez? listán, weboldalon, hírlevélben, újságban mindenhová és mindenkinek. Ha nem lesz sok néz? a hétvégén, a M?vész mozi kedden leveszi a m?soráról.

Ui. Állítólag a film nézhet?, és 12 éves kortól értelmezhet?.

Baráti üdvözlettel: Kocsis Tibor