csibue Creative Commons License 2004.10.04 0 0 120
Sziasztok! Kicsit kiakadtam, amikor elolvastam, hogy valaki szerint valanilyen nemlétező Bacilus (nem is Bacillus, a helyesírás szerint) 'gomba'faj erjeszti a kefírt. Lécci ne írjatok butaságot, inkább nézzek utána... Köszi. A Bacillusok (a nevük sem ismerős???) baktériumok, tehát nem gombák, a kefírt készítő gombakultúra pedig egy vegyes tenyészet, tejsavas erjesztést végző gombák és baktériumok vegyes tenyészete. Ha valakit érdekel bővebben, íme néhány oldal, hogy ne csak egymástól tanuljatok (persze az sem utolsó, de ha van hivatalosabb forrás, inkább attól) http://www.kombu.de/t-verw-h.htm http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html#what-is-kefir Egyébként csak mellesleg: ha a savót leöntitek (a folyékony majdnem átlátszó trutyi), és csak utána tunkoljátok ki a szitán a kefírt, egyáltalán nem olyan savanyú.