Ezekben nagyjából egyetértünk.
De az utolsó mondatot egyenként megnézve:
"ha nem ott szivod, ahol masok esznek"
Sok étterem szeparálható. Amik pedig nem, az egyik legyen dohányzó, a másik nem. Csak az a helyzet, hogy az étterembe/kávéházba/kocsmába járó embereknek a 3/4-e dohányos, így a füstmentesek hamar lehúzhatnák a redőnyt. Vagyis az a helyzet, hogy mi tartjuk el a vendéglátó helyiségeket, örülhettek, hogy van hová beülnötök nektek is. És akkor ne gyújtsunk rá egy jó ebéd után, egy korsó sör mellé? Na ne!
"ahol masok dolgoznak"
Az éttermekben is dolgoznak a pincérek pl. Ha nem erre gondolsz, a munkahelyeken nem lehet már rágyújtani, de ahol nincs kijelölt dohányzóhely, akkor a bejárat mellett, vagy akár a vécében is rágyújtunk. Ez részünkről maximális tolerancia, egész nap füstmentes helyen dolgozhattok, legfeljebb 5-30 másodpercre csap meg a füst, amikor elmész mellettünk. Ha ezt is felháborítónak tartod, akkor nem tudok veled mit kezdeni. Illetve lenne néhány ötletem.
"ahol masok elnek"
Mindenhol él valaki, hamarosan jönne, hogy otthon se lehessen rágyújtani, mert a szomszédhoz átszivárog a nyitott ablakon (ld. az alábbi beírást.) Már pedzegetitek, hogy a bejárat mellől is menjünk arrébb, 3 méterre, ötre, hétre...
Az is hamarosan sorra kerül, hogy iskola, óvoda 300 méteres körzetében se gyújtsunk rá, és templomok mellett se,...
Szóval ti marha toleránsak vagytok, menjünk a sivatagba, ott nem fog senki zavarni.