lukesz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 31

bocsi hogy picit offtopic vagyok...

Engedjék meg, hogy leírjam Észrevételemet a Suzuki Ász Kereskedésben tapasztaltakról. Csak azért nem a Suzuki gyárhoz (Esztergomba) írom a levelemet, mert úgy érzem hogy nem érném el a célomat vele. Mindenképp elküldöm az ismerőseimnek is ezt a levelet, mert szeretném ha ezentúl kevesebb Suzuki tulajdonos járna pórul a Kereskedő tisztességtelen piaci magatartása miatt.

Először is a saját tapasztalatomat osztanám meg Önökkel: 2001-ben vettem meg az első Suzukimat (használt Swift), amit idén szerettem volna lecserélni egy új Suzuki Ignis típusú gépkocsira. Gondoltam megkérdezem több helyen is, hogy kiválaszthassam a számomra legkedvezőbb ajánlatot. Az egyik kereskedésnél (ahol később a kocsit megvásároltam) kaptam egy nagyon jó ajánlatot, de gondoltam megnézem "Ászékat" is, végülis mindenhol az ő ostoba reklámait lehet olvasni.

Bementem a kereskedésbe, ahol rögtön a szalon bejáratánál művigyorral ellátott fapinák fogadtak:

-Miben segíthetünk?

-Kocsit szeretnék venni.

-Fáradjon fel az emeletre, és az értékesítők rögtön segíteni fognak.

Mindezt még szélesebb vigyorral megspékelve, már szinte gusztustalan módon. Sebaj, végülis nem bájcsevegni jöttem, felmentem az emeletre. Persze mindenki "nyakig ült a munkában". Mondhatnám hogy egy-két ügyintéző kivételével mind az asztal alatt maszturbált, de nem mondom, mert nem vagyok ilyen műveletlen. Telt-múlt az idő, gondoltam buzerálom picit az Ászos Suzukikat, hátha akkor valaki rámszól, és lehetőségem lesz elmondani hogy mit is szeretnék.

Ok, végre elérkezett az én időm, legyintett nekem az egyik ügyintéző hölgy (XXX Mónika), hogy menjek már oda. Vicces! Rendben, odamegyek és elkezdem mondani hogy mit is szeretnék, csak szépen, kedvesen hátha kapok valami jó ajánlatot.

-Nos, van egy 2001-es Swift GLX-em, amit szeretnék beszámíttatni egy új Ignisbe. Nem szeretnék induló részletet befizetni, mit tud ajánlani?

-Szeretném elkérni a Swift forgalmi engedélyét. (megj.: Minek?)

Ezután elvonult még vagy 5 percre, hogy lekérje az Eurotax-os árat. Megvan, végre megtalálta! Ez igen! Újabb 5 perc elteltével visszariszálja antropomorf testét az asztalhoz.

-Igen, megnéztem. Az autót 1.100.000-ért tudjuk beszámítani... és mondja tovább a hülyeségeit.

-Micsoda? Egy 3 éves Suzuki Swift GLX-et? Fura, mert egy másik kereskedésben is megnézte nekem az értékesítő, és ő többet mondott.

-Igen, de ez Eurotax. Ez szabvány, ami mindenhol ennyi!

-Igen, én is ezen csodálkozom. Ugyanis a másik kereskedésben az orrom előtt kérték le az Eurotaxos árat!!! Még a monitort is odafordították hogy lássam, nem vonultak félre a forgalmimmal! Ja, arról ne is beszéljünk hogy ott 1.450.000 jött ki. Mik vannak?! Kapásból 350.000 minusz.

Mondanom sem kell hogy jól elpirult a hölgyemény. Ok, itt eldöntöttem hogy köszi, nem kérek az Ászos autóból!!!!

Mindegy, ha már itt vagyok, beszélgessünk még. Végülis ez a nő is úgy néz rám, mint lent az a másik kettő. RONDÁN!

-Ok, itt hagyom ennyiért is az autót, így mennyi lesz a havi részlet, és mennyit kell befizetnem?

-ööö... 34.250 Ft/hó, és ebben már benne van a CASCO.

-Az igen! És ez hogy jött ki. Hogy lehet ilyen kevés? (gondolkodom ezerrel hogy hol az átvágás) Hány éves futamidővel?

-4 év.

-Akárhogy is számolom, 4 év alatt ez még mindig kevesebb!

-Igen, 4 év után újraszámítjuk, és előtörleszthet, vagy marad ugyanez az összeg újabb 4 évig.

-Ja, akkor 8 év?! (megj.: Micsoda becsapás. És ezt úgy kellett kihúznom belőle)

És íme az Ignis Klub fórumából is pár hozzászólás (http://www.ignisklub.hu/index.php?action=forum_view&id=18&session=):
"ÁSZ-ról több embertől hallottam, hogy előbb fizették az első havi részletet, mint ahogy megkapták az autót. Kollégám a szervizüket is nagyon "dícséri".

"Még egy adalék az ÁSZ munkájához:
Náluk vettem a kocsit, és rádumáltak, hogy kell a riasztó, mert csak úgy fogadja el a biztosító. Ma kaptam meg a biztosítótól a kötvényt, amiben benne van, hogy a kocsi CSAK gyári immóval van ellátva. Nem IS merem mondani mennyit számoltak fel a riasztóért, amiről most derítettem ki, hogy a reteszt nem IS vezérli. VagyIS egy csomó pénzt fizettem ki azért, hogy legyen egy távirányítóval több otthon."

"Én IS kb: 6 hetet vártam rá,2004 május 7-én vettem át a raktáron lévő, 2003.11.03-án gyártott
Glx-es IS-t, aminek még a színét sem választhattam meg. A metálfény meg a riasztó "kötelező" extra volt 120000-ft-ért!
Az átadás 3 hetet csúszott, az első részletet már rég becsengettem! Ajándékba még egy gumISzőnyeg sem fért bele 2995000-ft ért, 1.3 glx!
Gagyi egy cég!"

"Ásznál csak akkor adják át az autót, amikor a bank már átutalta nekik a lovét (a vevőtől meg levonta az első részletet), addig hazudoznak a vevőnek. (Másik kereskedőtől származó info szerint ki kell fizetniük a gyárnak az autót, csak úgy adhatják el.) Ja, a szervízről IS csupa "jót" hallottam. "

Már csak egy apró kérésem maradt hátra, légyszives küldd tovább ezt a levelet azoknak a ismerőseidnek, akik tervezik új / használt Suzuki vásárlását, és azoknak is akik nem. Hátha ezzel segíthetünk barátainkon, hogy a pocsék kereskedéseket - olyanokat mint az ÁSZ - jó messzire elkerülik!

Egyenlőre röviden ennyi. További szép napot kívánok mindenkinek!