mi az igaz Creative Commons License 2004.10.03 0 0 230

Ezek szerint minden dilettáns egy potenciális veszélyforrás?

Vagy csak azok akik túlzottan komolyan veszik önmagukat?

Vagy a nagyon buták?

Esetleg a nagyon okosak?

Nem lehet tudni kiből, hogyan lesz szörnyeteg.  

Abban egyetértünk, hogy egyáltalán nem a metál zene képviseli a gonoszságot vagy a sátánizmust.

Ahogy ezt egy katolikus templomba járó idős nénike gondolja.

Az átlagos metál zene amelyik kifejezetten nem szellemi tartalmú dolgokkal foglalkozik, hanem arról szól, hogy milyen képmutató és hazug világban élünk az nem tesz senkit a sátán megszállottjává vagy gonosszá.

Ha valamiben " káros" lehet ez a zene akkor annyiban mint mondjuk egy mai agymosó szcientológiai sikerességi tréning vagy az állandó brazil tévé sorozatok és reklámok nézése vagy az a társadalmi és szociális környezet amiben élünk.

Valamilyen irányban életmódjában, gondolkodásában erőteljesen befolyásolhatja az embereket, főleg a fiatalokat.

Egy idő után annyira erre az életmódra és ideológiára figyel, hogy nem biztos, hogy meglátja majd mi van ezen kívül.

Főleg ha állandóan ilyen zenéket hallgatnak és kritikátlanul elfogadják azt az ideológiát amit ezekből a zenékből hallanak és követik azt az életmódot is amit a metál énekes hirdet a színpadról.

Szerintem nem az a valósság vagy nem az az "igazság" amit a metál zenékben talál meg a mai fiatal ,és még igazi értékeket pusztító is lehet ha valaki a metál zenében kifejezett életmódnak vagy túlzásoknak akar megfelelni így akar élni.

Mert van azért kritizálni való ebben a rock&roll vagy metál ideológiában is.

Annak metál zenének amiben a sátánt emlegetik, vagy amelyekben valamilyen kifejezetten démonikus tartalma van a szövegnek, szerintem biztosan van ennél több negatív hatása is.

De szerintem sem a metál zene a fő ellensége a kereszténységnek és az embereknek sem.

Ha a keresztény vallástörténelmet nézzük akkor abból egyértelműen kiderül, hogy a régi középkori pápák többett ártottak a kereszténységnek mint a sátánista zene.

Az is lehet, hogy a következő szörnyeteg aki felperzseli a világot a sátáni gonoszságával, lehet soha nem is hallgatott metál zenét hanem valami nagy hatalmú, művelt üzletember, aki Wagnert hallgat.

Tényleg nem lehet általánosítani.

Előzmény: Vigor (228)