Szia, req!
A sátán minden istentelenség forrása a földön. Egyik foglalkozása, hogy megkísért. Aktuális élethelyzeted alapján fölkínál mindenféle könnyű utakat, rövidtávú örömöket. Mindezek hosszú távú hatása, hogy értéktelen és érdektelen emberré válsz önmagad, a közösség és Isten számára. Másik foglalkozása, hogy vádol. Ha mégis a jó mellett döntesz valamilyen kérdésben, akkor megkeresi azokat a pontokat, amelyek miatt ez a részedről merő önzés, és lelki üresség volt.
Ami a sátán lényegét illeti, arról nem tudok neked nyilatkozni. Ha pl. azokat nevezzük személynek, akik képesek a szeretetre, akkor a sátán nem személy, mert nem képes ilyesmire. Más definícióból elérkezhetünk olyan meghatározáshoz, hogy a sátán személy. Mivel azonban a Biblia meglehetős tartózkodó a sátán személyiségi problémáinak a leírásában, én sem tudok mást tenni, mint tartózkodni.
A sátánizmus és rockzene c. ópusz bevezetője egyébként nem rossz. 30 oldalban jól összefoglalja a sátánról szóló katolikus megfontolásokat. A továbbiakat illetően szerintem némi humorérzékkel többre jutott volna, dehát ennyi telt tőle.
Ami a sátáni jelképeket, gondolatokat használó zenét illeti, úgy érzem, leírtam, mit gondolok róla. Butaság ilyen nagy enerigával ennyire üres tartalmat nyomatni. Ha komolyan gondolják, az nagy baj, ha nem gondolják komolyan, akkor komolytalanok. Metál, vagy nem metál, ugyanez a véleményem, de persze tény, hogy főleg a metál van tele ezzel a butasággal.