pelgrim Creative Commons License 2004.10.02 0 0 33
Én azt remélem, hogy komolyan veszed, ez ugyanis nem mese.

A „tudat magasabb színvonalát” a legjobban saját tapasztalataid szemléltetik. Nem tudom hány évre emlékezhetsz vissza, de ha visszatekintesz életedre bizonyára emlékszel életednek olyan szakaszára amikor értelmi világod jóval szűkebb volt mint most. Egy ilyen szakasz lehetett például mikor szorongások közepette éltél, mindentől és mindenkitől függően, aztán jött a megváltó belátás, ami kiemelte tudatodat kevésbé irigységre méltó állapotából, tudatod kibővült, egy magasabb szintre emelkedett. Szabadabb lettél, lépted biztosabb, életednek egy új tudatosabb szakasza kezdődött tele ígérettel, egy új világ nyílt meg előtted…

Ez csak egy nagyon gyenge megközelítése annak az állapotnak, amit a tudat felemelése az anyag, az élet korlátozásai fölé magával hozhat.

Habár a tudat egy bizonyos színvonala hozzáférhetőséget ad minden ismeret minden képesség összességéhez, a tudat magasabb színvonala nem a képesség sem az ismeret vagy tudás dolga, hanem ön-tudat egy állapota. Az ember, aki azt tudja magáról, hogy beteg, kétség kívül az, még akkor is, ha nem látszik rajta. Az aki azt tudja magáról, és úgy érzi hogy szerencsétlen nyomorult lény, az kétség kívül az, és az is marad mindaddig, míg a megváltó belátás nem világítja be elméjét. Valóban a szellem hatalmasabb mindennél.

Nem tudom megfelel-e a magyarázatom a tudat magasabb színvonaláról, de talán egyelőre elegendő, majd idővel visszatérhetünk rá, remélem arra én is tisztábban látom.

Módszer után érdeklődsz, erről csak annyit tudok, hogy a gondolkodás átformálására van szűkség ami sorján a tudatot érleli, felemeli. Ehhez különböző eszközök állnak rendelkezésünkre, mint például az ima, a hit, egy erős motiváció és elhatározás, a különböző jóga rendszerek, stb.

Ezek az emberek képesek táplálékhoz jutni – mi azt mondanánk a semmiből. Valójában nem a semmiből, hanem a bennünket mindenütt körülvevő egyetemes lényegből szerzik be. Továbbá ugyanazzal táplálkoznak, mint mi, kivéve olyan táplálékkal, amelynek megszerzéséhez érző és bizonyos tudattal rendelkező lényekre erszakot kell gyakorolni.

Baráti kapcsolatban vannak egymással éppúgy, mint mi azzal a különbséggel, hogy viszálykodásra nem kerül sor köztük. Képesek nagy távolságon át dolgokat közölni egymással eszközök nélkül.

Úgy élnek, mint bárki más, életmódjukat mégis úgy hiszem mindenki tökéletesnek nevezné. Használják a modern eszközöket, de nem szorulnak rá – szorongást, feszültséget, félelmet nem ismernek. Röviden száműztek életükből mindent, ami az ember lelkét csak egy parányit is terhelhetné.

pelgrim

Előzmény: req999 (28)