taki bá Creative Commons License 2004.10.01 0 0 20

ezt most komolyan írtad? Mert ha igen, akkor megpróbálok a szintedre lemenni, bár nehéz lesz.

Nézd, van ma Mo. két darab kereskedelmi csatorna, amelyek mind a tévés szakma, mind a hozzértők szerint szart csinálnak. Rendes műsor elvétve akad a struktúrában. Ez tény, nézd meg, pl ma, péntek este főműsoridőben mi megy. Gagyi, b movie. Vagy úgy általában: valóságsó, tiniknek, nagymamáknak és retardáltaknak szóló délutáni sók, na meg sorozatok. Ez van. Kulturált szórakoztatás nuku.

Persze mondhatjuk, hogy ez kell a népnek, de én ebben nem hiszek. Abban hiszek, h létezik népnevelés. Vagyis a tévéknek felelősségük is van abban, hogy mit adnak, és akkor most ne is beszéljünk a médiatörvény követelményeiről (hallottál róla?). Meg is fordíthatnám: amit adnak, azt nézi a nép, és ha szart adnak, a nép is szart néz, így a népízlés is szar lesz, a követendő minták is szarok, és így szépen szar lesz az ország is, lassan, de biztosan elhülyülünk. Mert igazad van, mindenki a tévét bámulja. És ezt könnyű kihasználni. Ezt persze lehet "megmentésnek" is nevezni, én inkább azt mondanám, hogy a helyzet reális értékelése. A tévék abban érdekeltek, hogy minél kisebb költséggel minél nagyob profitot termeljenek, letova a népet, elvére tök mindegy, mit adnak, nézzük. Olyan ez, mikor valakitől kapsz 100 forintot, miközben 1000-et is kaphatnál, de nem is tudsz róla. Sőt, jobbat modok: nem is akarsz róla tuni.

Nos, ezek után, vagy ennek a gondolanak a mentén haladva, nem kell nagy észlénynek lenni, hogy megálapítsuk: ab ovo szar az új vetélkedő. Amúgy meg: It van nekünk Bocskor Gábor, aki egy nagyképű suttyó, tőle normális műsort még nem láttam, néha musáj meghallgatnom a rádióban, és hát nagyon gáz. Aztán it van Árpa, aki amúgy fasza gyerek, de vele két baj van: Az Argó esetében is kiderült, sőt talán még Ő maga os elismerte, hogy suttyóknak készíti a filmjét, mert arra van kereslet, mondjuk a retek klubos működése sem aról volt híres, hogy azon nevelném a fiamat, másrészt nem hiszek neki, mert azt mondta, h nem lesz tévé egy ideg, és lám... Akkor most hihető figura???

És hát valljuk be: az előzetes lényege: két csoport egymás ellen vetélkedik, miközben faszán beszólogatak egymásnak. A tévé legalábbis ezt emelte ki. Aról most nem is beszélek, h az első téma egy műsor esetében mindig fontos, és itt mit kapunk: szőke nőket. A minőségi szórakoztatásról ennyit.

Szóval, miről beszélünk? 

Az pedig külön szomorú, h te az "értékeld az életet" felszólítással "nyitnád ki a szemem". Én értékelem az életet, ezért nem nézek szarokat. Helyette mondjuk a feleséggemmel beszélgetek, vagy a fiamat ajnározom. Ez az élet.