lukylac
2004.09.30
|
|
0 0
40
|
Üdv zongisok!
Előttem már felszólalt egy Úriember, aki a P-120-as Yamahát ajánlotta. Nos én csak erősíteni tudom a véleményét. Nekem egy P-90-es Yamahám van és minden szempontból tökéletesen megfelel. Nem zsúfoltak bele rengeteg hangszínt, visziont ami benne van az minőségi (többek között a 3 rétegű zongora hangszinek). A billentyűzete számomra tökéletes. Nehezebb, mint a Korg, vagy Roland digit zongiké, de sokkal jobban játszható, köszönhetően a Yamaha saját kalapácsmechanikájának, a Korg, Roland mind a Fatartól kap kalapácsmechanikát...
Kb. fél éve én is jártam a hangszerboltokat, és a számomra elérhető árkategóriájú hangszerek közül kipróbáltam jónéhányat (Korg SP család, Roland RD-170, Fatar SL-880 Pro, 990 XP stb.). Azóta még lejjebb mentek az árak, aki nagyon ragaszkodik a mesterbillentyűs megoldáshoz annak az SL880 Pro-ra hívnám fel a figyelmét. Tudásban jobb mint a 990 XP, az utóbbin érintés érzékenyég állításra sincs lehetőség, eléggé lebutították a 880 Pro hoz képest. Viszont engem a hangszinekkel felvértezett zongorák győztek meg. Érdemes végigjárni pár hangszerboltot, és levonni a következtetéseket.
|
|