Szia!
már elég régen jártam itt,de talán egy-két dologban segíthetek.
Nálam egy tokay gekkó van és egy másmilyen,amit nem tudtak beazonosítani.Természetesen külön terráriumban,mert a 40 centis tokay megenné a másikat.
A tokay-nek álló terráriuma van,hátul műszikla,alul 2 cm.homok,azon föld és legfelül földtakaró fenyőkéreg darabok,amit kertészeti szaküzletekben is lehet kapni.
Mivel álló,nem kellett olyan sok homok hozzá.A homok alatt viszont időkapcsolós "padlófűtés" van,ami nyáron persze nem kell.
tetejére csak egy kis olvasólámpát tettünk,mert nem a melege miatt kell,hanem a "biológiai órája" miatt.Borús időben felgyújtom,hogy világos legyen.
Van még egy vagy bújószikla és egy nagy bújókéreg.Mindkettő ferdén a falnak támasztva,mert ő ritkán van a terrárium padlóján.
Mindkét gekko nappal elbújik,éjszaka az üvegen csüngenek.Víz mindkettőnek kell.
A kicsinek kavics és homok keveréke van.Mindkettőjüknél van bent egy-egy nagy faág,keresztben.
Homokügyben:ha kétséges a homok tisztasága,akkor öntsd egy tepsibe,dugd a sütőbe és tartsd bent 10 percig.
Fertőtlenítővel is átmoshatod!Csak akkor jól át kell öblíteni és sűrűszövésű anyagra téve lecsöpögtetni,majd utána a sütőben megszárítani.
Tücskök:nem szoktam élőt benthagyni(holtat pláne!),beadom és amit nem ettek meg,azt kiemelem.A tokay szopós egereket kap,ott meg kell várnom,hogy megeszi-e,mert a pici egerek pillanatok alatt elpusztulnak.Főleg,ha megszorongatta őket.
Nem fognak éhenhalni!A kicsi egyszer megszökött és 3 hétig nem találtuk.A farka lett egy kicsit vékonyabb!!
hát ennyit hirtelenjében,hátha egy picit tudtam segíteni.
sok sikert !
mamics.