Nagy csalodás volt nekem ez a szép új digitális világ. Sony Hc30 -as kamcsink van, de gondolom a többi 200e Ft alatti gép se jobb.
Ulead-al szedtem le az anyagot. 3 perc 700 mega körül volt(persze még nem tömöritettem) Nos, ennek a tömöritettlen anyagnak a minősége nem érte el egy közepes minőségű DivX, XVID codecel tömöritett film minőségét!!! (Főleg ha még rátömöritek...) Kazettában TDK-Sony-t használtam.
Ki kell mondani, ugy szar ahogy van. Nem vártam csodát, de jelentős előrelépést igen a HI8-hoz képest.(A régi gépet 50 ért passzoltam el, ez meg majdnem 180 volt)
A fényképező mod szintén egy nulla. (Jó ezek a gépek nem is arra valók, de akkor is)
A gép 1024x768 fotoz. Otthon van egy Panasonic DMC LC20-as gépem. (Jelenleg ezt 40-50 ért meg lehet kapni). Ugyanazt a témát fotoztam vele szintén 1024-ben. Ég és föld a különbség a két foto között a Pana javára.
Ugyhogy aki most szeretne váltani digitálisra, annak azt javaslom, hogy várjon még vagy 3 évet, akkor már talán normális minőségű kamerák lesznek elérhető áron.