Szia,
én nem vagyok még nagyon tapasztalt, majd jönnek nálam jóval okosabbak is. Az alap dolgokban szeretnék segíteni (ha tudok:)
Szóval kell egy terrárium - a mérete attól függ, hogy hány állatkát szeretnél benne majd tartani.
Sokféle terrárium kapható, hogy hogyan rendezed be, az már a te ügyességeden múlik:) Van aki sima sivatagiként készíti el (nincsen benne sziklafal), de van aki falat is épít hozzá, amire szivesen mászkálnak fel a gekkók. Ilyen műsziklás terráriumot akár készen is vehetsz.
Alulra homok kell - ebben is láttam már sokféle verziót az "építkezési" finom homoktól a madarak alá való szemcsés homokig. Ami lényeg, hogy ha lehet, akkor ne az utcáról szedd:).
Szükséged lesz még egy melegítőkőre - ezen nálam pl éjjel, vagy hüvösebb időben szívesen elüldögél a gekkó. Egy melegítőlámpa is kelleni fog, nálunk időzítőkapcsolós van - reggel 7-től este 9-ig van bekapcsolva. Ezeket állatkereskedésekben beszerezheted, bár a melegítőlámpát Auchan, Cora stb is vehetsz.
Egy hőmérő is kelleni fog a terráriumba - nálunk egy üvegre ragasztható matricás van - ezen látod majd, hogy milyen hőfok van a terráriumban. Itató is kell neki - ez lehet megint spéci, bár én már láttam műanyag, pici cserépalátétet is itatóként funkcionálni:)
Szüksége lesz buvóhelyre is - általában napközben szeretnek elbújni úgy általában is, de a lámpa fénye elöl is szívesen bújik fedezékbe. Itt is rengeteg variáició van - lehet kapni spéci búvóhelyeket az állatkereskedésekben, de lehet egy félbevágott kókuszhéj is (aminek természetesen azért legyen bejárata:), vagy nálunk pl egy palalemez van a sziklafalnak döntve és ott pihen napközben.
Tudtommal ezek az alap felszerelési dolgok egy gekkóhoz:) + persze az eledel is.
A felszerelés nagy része a fantáziádra van tényleg bizva, nagyon sok minden múlhat a kézügyességeden is:)
Ja, a növény:) Nekem nagyon pici kövirózsák vannak beültetve, egyenlőre még birják hetente-kéthetente "öntözöm" őket.
Remélem tudtam segíteni és ha valamit rosszul írtam, vagy kihagytam, majd a többiek elmondják:)
Üdv.
Kriszti