Iku_
2004.09.28
|
|
0 0
10826
|
Sziasztok.
Bár Megányos vagyok, belekotyogok a gyerekülés témakörbe. Mi is utódot várunk és én is beleástam magam a kérdésbe.
Szóval a teszteken (amiket egyébként az NACP és az ADAC is szokott végezni) mostanság a BRITAX - RÖMER Babysafe nevű sorozata volt a nyerő. Ilyet szinte minden baba áruházban tartanak. Ami az ISOFIXet illeti. Nagyon jó dolog, ha van ilyen rendszer az autóban ezzel lehet a legjobban rögzíteni az ülést. Ami ellene szól az az ára. Kb. 1,5x annyiba kerül mint a sima változat. :( Ez persze megint relatív, mert ugye ki sajnálná a gyereke biztonságára a pénzt, csak ugye mindenkinek egyénileg kell húznia egy határt. Mielőtt választasz érdemes márkakereskedésben tájákozódni, hogy a márka milyen ülést ajánl az adott típushoz. (nem vásárolni, csak érdeklődni!) Aztán ha van konkrét elképzelés, elmenni egy nagyobb áruházba (pl. mandrina budaörsön, őket egy autós lap nagyon ajánlotta, hogy hozzáértőek és segítőkészek) és ténylegesen kipróbálni az ülést az adott autóban. A tesztek szerint a legbiztonságosabb helye a kocsiban az ülésnek hátul - középen van, és ameddig lehet a menetiránnyal háttal beszerelve. (Én javaslom, hogy azt is nézzétek meg, hogyan lehet eltűntetni pl. a csomagatartóba. Sajnos a családban már nem egy ülésnek "kelt lába" tolvajok által. Állandóan meg nem lehet magaddal vinni az ülést, meg macera is) És még mielőtt vásárolnál itthon, ha teheted próbálj átnézni osztrák szomszédainkhoz. Meglepő árkülönbségek vannak, és sajnos nem úgy értve, hogy kint drágább.
|
Előzmény: passziva (10821)
|
|