laba1
2004.09.25
|
|
0 0
10763
|
Szép estét mindenkinek!
Mindenek előtt: Köszönet v__tibor-nak és KorI-nak, hogy oldalaikon közzétették a hőmérő beszerelés képeit!
Ezek alapján:
Tegnap beszereztem a kísérletezéshez szükséges anyagokat (ellenállások, NTC, kb. 200 Ft)
Ma délután pedig nekiálltam a terep felderítésének és a szerelésnek (1.4/8V, két hónapos Azure). A jobb első ajtó nyitott helyzeténél KorI képei alapján a csatlakozó mindenféle segédeszköz nélkül levehető és széthúzható volt. Először a v__tibor-nál látott módon fix ellenállással próbálkoztam, és nagy örömömre meg is jelent a kijelzőn -9 fok! Ezután csináltam egy rendes kivezetést és összeforrasztottam az ellenállásokat és az NTC-t, mindez kapott – átmenetileg - egy szigetelőszalag burkot, amiből csak az NTC feje lóg ki, az egész kis körömnyi csomagot pedig – a következő hetek tesztelési időszakára – begyömöszöltem a kerékdob mögötti résbe. (+ a vezetékeket rögzítettem)
Rögtön kipróbáltam: 26 foknál indult (az NTC még kézmeleg volt), majd perceken belül szépen lelépdelt 15 fokig, ami kb. (nem volt kéznél kontroll) meg is felelt a valóságnak
Ha a következő időszakban nem lesz vele gond, az egészet újraszerelem a Renault-os csatlakozókkal, meg kisebb méretben újraforrasztom az ellenállásokat.
Az érzékelőt valószínűleg a tükörbe viszem fel (de ezt még átgondolom).
Mindezt azért írtam le ilyen részletesen, mert nekem egy nagy élmény volt, hogy néhány száz forint és néhány óra ráfordítással sikerült működésre bírni egy alvó funkciót. Mindenkinek ajánlom, fogjon hozzá!
más:
Megnéztem a pollenszűrő helyét is. Szépen hozzáférni, megvan a fedlap is, úgyhogy nem kell vágni. Csak magát a szűrőt hagyták ki a huncut Törökök…
Mindenesetre utána fogok járni a helyi beszerzési lehetőségeknek és beleteszem. |
|