Szia Passziva!
Nekem meg még olyan autóm nem volt, amiben 100 ezer km-nél több volt. Pedig volt jónéhány használt, míg az első újba beleültem. Azután, hogy az első használt nyugatit megvettem, csak az időszakos átvizsgálásokra költöttem. Nálam a 100 ezer a határ, ha egy autó ezt közelíti, lecserélem. Ez nem jelenti azt, hogy efölött nem jók, csak én iyen vagyok. Inkább egy új (vagy fiatalabb, kevesebb futásteljesítményű) autóért adok több pénzt, mint a régit javíttassam, ha szükséges. Tudomásul kell venni, hogy az anyagok öregszenek, akkor is, ha nem használják a gépet, hát ha még ennyi idő, az általad említett min. 6 év, meg km van bennük! Ismerve a mai alkatrészárakat, meg a szervíz óradíjakat... . Úgyhogy hajrá, mert a végén még a Nexiádra annyit fogsz költeni, hogy az bőven fedezné a felveendő hiteled kamatait!
Még annyit, és bocs, ha túl hosszú voltam: sokan nem vesznek új autót, csak használtat. Én meg azt mondom, aki egyszer beleül egy új autóba, az többet nem vesz használtat, csak ha vmi miatt rákényszerül.