guaaa29 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 7

Sziasztok .

Megint van egy kis gondom, mert próbáltam most egy videó kártyával újítani.

Mivel asztali videóra szeretném kijátszani pc-ről a már összevágott anyagot, vettem egy

Radeon 9200- es (ATI) kártyát.

A telepítő cd-t is elindítottam és úgy tűnik hogy minden felkerült onnan.

A gép már alaptálcájával is megjelenik a tv-n.

Két gondom van. Túl lapos a videó kép. Alul felül van ill. szokott is lenni egy- egy csík, de nálam ezek

Túlságosan nagyok és lapos, torz lesz tőle a kép. Hol kell beállítanom? A gép – miután eljutok ( beállítások- speciális- megjelenítő eszközök ) –ön keresztül a tv-t megjelenítő fülhöz és erre rákattintok a gép kiírja, hogy végre kell hajtanom a szükséges változtatásokat a lapon, hogy a dolog elinduljon. (???)

A windows média player-en keresztül azonban elindítottam ( teljes képernyős verzióban ) az átmásolást, viszont rettenetesen zajos lett az átírt anyag. Hang ugyan van, de túl sistergős az egész és fel kell hangosítani a tv-t hogy jól lehessen hallani. A hangártyában a zöld lukban van a csatlakozó és így megy át a hang a tv-be.

A videó rész pedig a scard csatlakozó sárga csatlakozóján keresztül jut el a tv-hez.

Én magam sem tudom- mivel nem nagyon értek hozzá-, hogy hogyan lehetett volna érthetőben leírni, remélem azért egy szakavatottabbnak “ lejön “ valami a leírtak alapján. Segítő tanácsaitokat előre is köszönöm. Gábor