Szerintem szoftver oldalon nem valószínű, hogy bárki is csalna, pláne nem "központilag", azaz belenyúlva másik két ember meccsébe. Nekem volt szerencsém a Tantrix Lobby forráskódját kicsomagolhatni és megtekinthetni; nos elmondhatom, hogy ez sokat segített abban, hogy Dave barátunkat kissé ambivalensen ítéljem meg: minden tiszteletem továbbra is az övé, amiért a lobbit megcsinálta, de ahogyan megcsinálta, az elveszi a kedvem attól, hogy akár csak csipesszel is hozzányúljak. :-)
Az pedig, hogy meglepetések születnek, az teljesen természetes. Még sakkban is az, pedig ott nincs szerencse faktor. Pusztán azért, mert az embereknek változik a játéktudása (fejlődnek az újak, kopnak s időnként meg-megújulnak a régiek), formája, éppen pillanatnyi ráhangoltsága, stb. S tetszőleges ranglista csak ezen tulajdonságok egy bizonyos múltbeli összképét adja meg, a jelenre nézve csak közelítésként műxik, ami sokat változhatott...
Hogy a TommG kiesett idejekorán? Ez számunkra kellemetlen, mint idei legeredményesebb magyartól, kimondatlanul is többet vártunk tőle. Hogy esetleg a Pekko is ki fog esni? Ennek mi nyilván örülni fogunk, ha megtörténik. :-) (tavaly speciel én jutottam legmesszebbre az EB-n, majd a VB-n egy 7 éves gyerek kivert az első körben - a pepe azóta is emlegeti, ahol csak tudja :-PPP - ilyen van)
(mellékesen a TommG-Pekko döntő nem jött volna össze, mert egyazon félágon voltak)
No de sebaj, hajrá mindenki (pillanatnyilag talán leginkább Chr).
--
z.