Szia Amet!
"... világosan látom, hogy a Jelenések könyvében ugyanarról a fenevadról van szó, mint Dánielnél. Ha pedig ez így van, akkor János apostol nem jövendölhette "Nagy Sándor" kiemelkedését a tengerből, mivel Ő már régen letűnt."
Ha a Biblia fenevadról szól két különböző helyen, az valóban ugyan azt takarja. Van is ilyen párhuzam Jelenések könyve, és Dániel könyve között. De a Nagy Sándort jelképező állatot nem fenevadnak mondja Dániel, hanem párducnak...
Nem állítottam, hogy Jelenések könyve ír Nagy Sándorról. Szerintem Dániel beszél róla (Dán. 7:6).
"... (a föld az Igében lelki értelemben a hívő embereket jelenti)..."
A Biblia a jelképeit mindig maga azonosítja. (Ez azért törvényszerű, mert nem lehet hozzátenni - Jel. 22:18 - és ezért a teljes megértéshez nyílván nem is kell hozzátenni, hiszen ott van a Bibliában a belső magyarázat.) Erről az azonosításról hol ír a Biblia?
"Meg is érkeztünk az áldozni való állatokhoz... amit a lelkes állatok egy másik tagja a bika szimbolizál."
Miért nem a szolgálatot szimbolizálja a bika? Nem mondom, hogy azt jelképezi, de annyi erővel, ahogy te összekapcsolod a bikát az áldozattal, össze lehet kapcsolni a szolgálattal is. Erre mondom, hogy homályos, és nem a Bibliából származtatott nézet. De ha tévedek, és meg tudod mutatni a Bibliából, hogy a Jelenések könyvbéli jelképes bika egyértelműen az áldozatot jelenti, akkor elfogadom.
Azt tartom bajnak, hogy általában egy merész feltételezésedre építesz fel (egyébként logikus) nézeteket. De ha a kiinduló pont (az alap) egy téves (nem a Bibliával egyértelműen igazolható) emberi vélekedés, akkor az egész rá épülő nézet csak hamis lehet. Szerintem ennek a veszélye fokozottan jelen van írásaidban.
Arra vágyom, hogy szeretetben, és békességben beszéljünk a Bibliáról, tapasztalatainkról mindannyian. De azt nem tartom ezen a topikon elfogadhatónak, ha a Biblia mondandóját összekeverjük az emberi gondolatokkal.