mdk Creative Commons License 2004.09.22 0 0 610

Én se akarok vitázni amit már irtam is mert se időm se enrgiám ilyeneken vitázni főleg nem írásba.(de ezt már irtam)

Gépeket olyat veszel amilyet akarsz és úgy használod ahogy akarod ebbe nem is szólok/tam bele.Ha mégis akokr bocsánat.

A nedvességtartalomról pedig nem hiszem hogy 10% alatt dolgozol de aztán lehet hogy van szárítód.

A levegő relatív páratartalma egy normál napon 20% körül van.

Egy párásabb napon akár 30-40% is lehet.

SZóval hiába szárítod ki a fát 10%-ra. pár héten belül úgy is felmegy 20% körülire vagy feljebb helységtől meg egyéb mástól függ.

Egy szóval csak akkor dolgozol 10%-os fával ha a szárítóból vetted ki a fát vagy elötte szabadba volt és sütött  a nap mint állat(vagy egyéb más módon szárítottad ki 10% ra)de akkor is csak azért dolgozol 10% os fával mert elég lassan veszi fel a levegőből a nedvességet(persze fa válogatja).

Az igaz hogy a szárításhoz idő kell és akkor kevesebb az esélye a repedésnek.

Na mind1 nem akarok okoskodni csak elég sokat foglalkoztam a nedvességméréssel és tudok amit tudok.

"Ha szakszerű a szárítás akkor a repedés is alig játszik...

Sőt tudok olyan módszert amivel csurom vizes fát is ki lehet szárítani egyeszerű fűtött helységben úgy, hogy egyetlen repedés sem lesz rajta!"

Ez is igaz mert én is csináltam így!(pl.:olyat amire rá volt fagyva a1cm es hó 8-) )

A dudás szót nem a főnök szinonímájaként akartam használni.

Előzmény: Erzsébeti (602)